Régen tényleg nehezebb volt az élet? (lényeg lent)
Inkább idősebbek, esetleg középkorúak szokták mondogatni, meg hogy mennyivel könnyebb most a fiataloknak. Én mégis azt látom, hogy rengeteg fiatal gátlásos, depressziós, vagy életunt.... Régen is sok ilyen volt? Nem úgy hallottam....
Miért van ez? Megváltozott az emberi faj genetikája, és az új generáció gyengébb? Na jó, ez hülyeség, de akkor mégis mi az oka?
Utolsó igazad van, átfogalmazom. Amit szülők/nagyszülők mesélnek, abból az jön át, hogy régen az átlagember úgy nőtt fel, hogy sokkal több mindenért volt felelős, mint a mai átlag fiatal. Most tényleg úgy növünk fel sokan, hogy szinte csak az iskola területén van elvárás, esetleg még a füvet is le kell néha nyírni. Régen sok mindent rábíztak még a gyerekekre is, nem sokat unatkoztak szerintem...
Azért mondtam a mentális erőt, mert aki pl 20 évesen dolgozik először, tartozik felelősséggel valakinek először, annak mentálisan biztos nehezebb, mint annak aki mr megszokta.
Érdekes kérdés:
régen valóban nehezebb lehetett élni, viszont legalább megedződött tőle az ember. Valamiféle változás történt az embereknél gondolkodás, emberi hozzáállás terén (lásd pl.: az internet hatását a gondolkodásra, egyes készségek átalakulására, vagy a gyors gépekre, autókra is érdemes gondolni ilyen téren).
Az új generáció a múltra visszanézve gyengébb, azonban a jelenkort nézve fejlettnek mondható.
Szerintem meg nem igaz hogy ,,könnyebb" volt az élet régen mint most. De igazából teljesen felesleges összehasonlítani a két időszakot mert teljesen más lehetőségei és elvárásai az elvárásai voltak az embernek akkor az életben, mint most.
Az viszont igaz hogy sokkal depressziósabbak vagyunk, ami a modern kor betegsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!