Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Régen tényleg nehezebb volt...

Régen tényleg nehezebb volt az élet? (lényeg lent)

Figyelt kérdés

Inkább idősebbek, esetleg középkorúak szokták mondogatni, meg hogy mennyivel könnyebb most a fiataloknak. Én mégis azt látom, hogy rengeteg fiatal gátlásos, depressziós, vagy életunt.... Régen is sok ilyen volt? Nem úgy hallottam....

Miért van ez? Megváltozott az emberi faj genetikája, és az új generáció gyengébb? Na jó, ez hülyeség, de akkor mégis mi az oka?

2018. máj. 22. 17:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
15%
Régen sokkal KÖNNYEBB volt. Nem volt létbizonytalanság,ami az én öngyilkossági gondolataimat okozza.
2018. máj. 22. 19:04
 12/26 A kérdező kommentje:
Ne öld meg magad.
2018. máj. 22. 19:15
 13/26 anonim ***** válasza:
23%

De meg kell változnia mindennek,mert nem bírom a létbizonytalanságot!!!!

NEM FOGOK IGY ÉLNI ÉS KÉSZ!!!!!!!

2018. máj. 22. 19:43
 14/26 anonim ***** válasza:
44%
Látom, néhány mbernek annyira fáj az igazság hogy minősíthetetlen stílusú privát üzenetekben zaklat. Nyilván ettől könnyebb lesz az életetek, nehogy véletlenül felemeljétek a feneketeket és tegyetek érte. Inkább gyalázzátok a másikat.
2018. máj. 22. 19:52
 15/26 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nehezebb volt, de teljesebb.

Én inkább a nagyapáink generációjára gondolok jelenleg, akik még a régi parasztság/leszármazottja volt. Számomra elképesztő, az, hogy túl azon, hogy a természettel szimbiózisban éltek, nagyon gazdag volt a kultúrájuk és egyszerűen mintha "mindent tudtak volna". Időjárás, betegségek, táplálkozás. És ami a legnagyobb dolog szerintem, hogy volt identitásuk. Számomra az a kérdés, hogy honnan?

A mai világba beeleszület egy teljesen mesterkélt, és spekulatív világba, identitás nélkül, ember, embernek farkasa. De azt mondom, hogy dologi szinten könnyebb nekünk, mert összezsugorodott a tér (közlekedés), az információ határtalan, és kényelemben élünk - legalábbis a nyugati világ. Mégis tökre magunk vagyunk, és ha elmegy a villany, akkor azt se tudjuk, hogy fiúk vagy lányok vagyunk.

2018. máj. 22. 19:59
 16/26 anonim ***** válasza:
45%

Manapság iszonyú nehéz világot élünk. Munkanélküliség,szegénység,nyomor,öngyilkosság.

Régen sokkal szabadabb,lazább volt az élet.

2018. máj. 22. 20:03
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
#14 Akkor minek írsz hülyeséget?
2018. máj. 22. 20:04
 18/26 A kérdező kommentje:

76 %-os:

"Igen, a mostani generáció gyengébb mentálisan, de a következő még gyengébb lesz."

Az átlagnak lehet könnyebb, nem kell anyit dolgozni, mint régen, így nem erősödnek meg mentálisan úgymond, de azért ez relatív. Ha egy mostani átlagos fiatalt beraknánk 100 évvel ezelőttre, valószínűleg nem bírná, de ha 100 évvel ezelőttről egy embert beraknál a mostani világba, kb megbolondulna.

2018. máj. 22. 20:32
 19/26 anonim ***** válasza:
31%

Régen könnyebb volt. Nem éhbérért dolgoztak az emberek,hanem megbecsülték a munkavállalókat.

Nem úgy,mint most,hogy vagy munkanélküli valaki,vagy a fizuja fos.

2018. máj. 22. 20:39
 20/26 anonim ***** válasza:
79%

"nem kell anyit dolgozni, mint régen, így nem erősödnek meg mentálisan úgymond"

Ez így elég hülyeségnek hangzik.

Egyrészt a mentális erősségnek semmi köze a munka mennyiségéhez. Nem attól lesz valaki erős mentálisan mert sokat dolgozik és nem feltétlenül attól lesz gyenge, mert keveset.

Na meg mi számít "nem annyi" dolgozásnak? Ma is ugyanúgy le kell húzni 3 műszakot egy gyárban, 10-12 órákat építkezésen, közben nevelni a gyereket, intézni a számlákat, papírokat, adózástól kezdve a postáig mindent.

Meg mi a munka? Nekem mondták már, hogy de jó nekem, csak a gép előtt ülök. Közben meg szét stresszelem az agyam, mert éppen milliókkal "játszok" ha hibázom, pörög az agyam, kimerülök mentálisan. Sokan csak a fizikai, testi fáradtságot ismerik el, holott az ember agya pont ugyanúgy le tud fáradni és sokkal nehezebben, lassabban regenerálódik mint az izmai.

Ráadásul nagyon tévesen az emberek leegyszerűsítik a dolgokat "ami nem öl meg az megerősít" gondolkodásra. Holott ez csak részben igaz, bizonyos esetekben. Ha valaki rendszeresen sportol, focizik, küzdősportot úz, az megszokja az ütéseket, bizonyos fokig megedződik, bírni fogja a fájdalmat. De ha valakinek vascsővel verik pépesre a fejét akkor nem igazán segíti elő a fejlődését hogy onnantól csak szívószállal szürcsöli a bébiételt.

2018. máj. 22. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!