Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Fogyatékos lettem vagy csak...

Fogyatékos lettem vagy csak lusta?

Figyelt kérdés

Egyetemen tanulok, de elérkeztem ahhoz a ponthoz hogy ott akarom hagyni. Az utóbbi években ez volt a célom hogy felvegyenek, a volt tanáraim és mások szerint hiába voltam "jóeszű" gyerek, úgy érzem képtelen vagyok akármit is megtanulni, egyszerűen nem érdekel, nekem nem éri meg ez a befektetett energia. A motívációm nem nulla hanem már régóta a mínuszban van.

Bár sokak elbizonytalanodtak a szakon, és valószínűleg már biztosabban tudják hogy ennyi volt, nem vígasztal, de az rátesz egy lapáttal amikor látok egyeseket, hogy játszi könnyedséggel vesznek minden akadályt és vág a témában az eszük. Nekem ez nem megy, remélem sok sikerük lesz ebben a karrierben ami látszik is. Elmegyek valami tanyára, elveszek egy egyszerű lányt, állatokat nevelünk aztán eléldegélünk, nem hiszem hogy szomorúbban halnék meg mint amilyen most vagyok.

2018. máj. 21. 20:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem tudom De Gimiben éreztem hasonlóan magam...ott is hagytam ami nem megy nem kel erőltetni címszóval.

5. Éve ennek már azóta bánom.

2018. máj. 21. 20:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Minek erőltessem ha nem érzem jól magam? Tönkremegyek a felesleges stressztől és ettől az életmódtól.
2018. máj. 21. 20:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem csak lusta vagy.. Bár a tanyás elképzelés nekem is eszembe ötlött, de nem a karrier lemondása miatt; tanyán is szívesen tanulnék tovább és tágítanám az érdeklõdési köröm nyugodtabb körülmények közt, ezzel szemben a társadalmi elvárások okozta nyomás az, ami zavar.

Csak találgatni tudok, de szerintem nálad is fennállhat a tipikus probléma, hogy túlstresszeled az egészet és emiatt borít ki. Ha lecsillapodnál, akkor másképp kezelnéd; kétségbeesetten és idegesen nem lehet tanulni. Nem tesz jót, ha túl sok mindent vársz el magadtól. Na meg ha egy egyetemen nem tudsz helyt állni, akkor még mindig fennállhat az a lehetõség, hogy másikat válassz, ahol talán kevésbé húzos.

2018. máj. 21. 20:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem a tananyag mennyiségével van a bajom, ez semmi egy orvosihoz képest. Azért jöttem ide hogy ne egy teremben üljek egész nap, erre egy év alatt összesen 5 (öt!) gyakorlati napunk van amikor megyünk valahova. Ez vicc, én erre alkalmatlan vagyok, mesélték régen amikor még volt pénzük, havonta ennyi volt. Emellé ha el is végzem (msc nélkül ne is álmodjak sehol dolgozni), megkapom ha havi 200, jobb esetben 300 nettót, ha nem megyek ki külföldre, márpedig nem tervezem. Nem is tudom miért vagyok még itt, de azt sem akarom elhinni hogy ennyi idő után be kell látnom, ez nem az amire vágytam.
2018. máj. 21. 20:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Én most a gimnáziumi éveim alatt is rengeteget stresszelek és túlságosan is rágörcsölök a tanulásra, ezért valószínűleg nem fogok egyetemre menni. Épp elég lesz még a hátralévő időt végigszenvednem és talán majd sikeresen érettségiznem.
2018. máj. 21. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!