Csak szerintem a gyerekek a legfelszínesebbek?
Tisztán emlékszem, hogy kislányként (olyan 4-8 évesen), amikor mondjuk egy tehetségkutató ment a TV-ben, magamban mindig a legszebb lánynak drukkoltam, a teljesítményétől függetlenül.
Persze ezt a felszínes és értelmetlen szokást nagyobb koromra már levetkőztem, de úgy vettem észre, nem én voltam az egyetlen kislány, akinek ilyen volt a hozzáállása.
Például a 7 éves unokahúgomhoz gyakran megyünk látogatóba, és többször is be volt kapcsolva nála egy mese, így már én is láttam belőle néhány részt. Kíváncsi voltam, hogy szerinte ki a legszimpatikusabb, ezért múltkor ez a beszélgetés zajlott le köztünk.
-Ki a kedvenc szereplőd?
-X.
-Miért nem Y? Hisz ő sokkal kedvesebb.
-De X szebb.
Pedig nem egy nagyképű lány, ahogy én sem voltam az soha, és a baráti körünket se külső alapján választjuk/választottuk.
Mégis mindkettőnk ugyanabból a szánalmas okból választotta ki egy sorozatból a kedvencét. Miért van ez? Ti is tapasztaltátok már, hogy egy gyerek ok nélkül a legmegnyerőbb külsejű karakterrel szimpatizált, pedig a szülei sem erre nevelték?
Pont fordítva van náluk. A gyönyörű királynőre is azt mondják, hogy csúnya, mert gonosz. Ritkán hallani gyerektől olyat, hogy "nem szeretem Misi bácsit, mert rossz/gonosz (ember)", hanem "nem szeretem, mert csúnya". És ennek alig van köze Misi bácsi kinézetéhez.
A másik meg, a gyerekek szociopaták, semmit nem tudnak az empátiáról. Ezért simogatják úgy az állatokat, hogy szinte nyúzzák a bőrét. Ezt tanulniuk/tanulnunk kellett mindannyiunknak, hogy ami nekünk fáj, az másnak is.
"A gyönyörű királynőre is azt mondják, hogy csúnya, mert gonosz."
Most a Hófehérkére gondolsz? Mert igaz, abban a mostoha a legszebb, DE csak és kizárólag Hófehérke után, szóval Hófehérke szebb mint ő, ami egyenlő azzal, hogy ő csúnyább mint Hófehérke. Persze ez csak az én gondolatom.
9# Vagyok. Pl.: Engem esténként gyakran elkerülnek az utcán, mert kinézetre nagy darab vagyok, pedig én klasszikusan a nagy darab maci szívű egyéniség vagyok, de ezt nem tudják és nem is akarják megtudni.
Valószínűleg te is elkerülnél vagy legalább jobban megszorítanád a pénztárcádat.
A gyerekek őszinték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!