Akik a 90-es években voltak fiatalok, gyerekek mi az amire ti szívesen emlékeztek abból a korból?
1-es vagyok, bocs, félreolvastam a kérdésed... este van, na. :D
Például arra szívesen emlékszem, hogy hétfő esténként nagyon szerettem nézni az X-aktákat. :D
Vasárnap délutáni walt disney, gazdálkodj okosan társasjáték, tollasozás, foci, cserebogár vadászat az utcán. Videókazettás terminátort nézni, sok kirándulás, bunker építés, átbeszélgetett és játszott éjszaka a barátokkal nyári este. Ha jobban visszaemlékeznék, lenne még pár jó dolog :)
(N)
Ami akkor jó volt.
- szabadság. Úgy értem, hogy minket a szülők nem gátoltak meg abban, hogy élvezzük az életet. Mehettünk egyedül akár a Balatonhoz is, hiszen tudták nem az a cél, hogy igyunk, drogozzunk. Sőt drogokról én nem is hallottam, mert senki nem volt az a környezetünkben.
- A személyes kommunikáció. Mi még ha barátkozni akartunk másokkal, vagy akár szerelembe esni, személyesen kellett ismernünk egymást. Nem volt internet, facebook, így hamar megtanultunk kommunikálni.
- hülyén hangzik de az élet szigora. Nekem nem kellett félnem attól, hogy 15 évesen hazafelé menet megtámad pár velem egykorú, hogy megverjen. Nem csak azért mert később a rendőröktől ők is kaptak volna, hanem mert akkor senki sem fordította volna el a fejét, hanem segítettek volna. Szóval nem volt ekkora közömbösség ami most van.
- ami szerintem még jó volt az, hogy nem volt akkora különbség a gyerekek között mint ma. Voltaképpen ha gazdagabb is volt valaki az sem hivalkodott.
Bevallom nagyon sajnálom a mai tinédzsereket, fiatalokat, mert nincs életcéljuk, nincs életük.
Mi 13 évesen 13 évesek voltunk. Ma egy 13 éves 20 évesnek akar látszani. Sajnálom őket
-
Diavetítés, mászókázás, rollerezés, vasárnapi rajzfilmek, színes golyó rágók, super Márió, Barbizás. Sokat játszottunk az udvaron is, minden növény, bot érdekes volt:D
Húsvéti nyuszis díszek készítése, ovis-általános iskolás farsang, napköziben nyomdákat és matricákat kaptunk a jól elkészített házira, rajzóra: levél lenyomat készítés.
6os remekül leírta.
Nem volt mobil, normális barátaink voltak, nem a látszatra mentek az emberek.
Nekünk a közösségi tér a játszótér volt, bunkit építettünk és bodzabogyóból keverünk festéket. Na meg a tinimagazinok... Popcorn, Bravo, IM... Mentek a posztercserék, meg olvadozások a fiúbandákon... De jó is volt akkor gyereknek lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!