Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik a 90-es években voltak...

Akik a 90-es években voltak fiatalok, gyerekek mi az amire ti szívesen emlékeztek abból a korból?

Figyelt kérdés
2018. márc. 20. 22:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a kedvenc számodat nem akkor hallgattad meg, amikor akartad, mint most, hanem volt egy zenecsatorna, ami 0-24-ben játszotta a zenéket, és képes voltam órákat ott ülni, és várni a kedvencemre (Backstreet Boys :D) Matrica albumok, hosszú nyári napok a barátokkal a játszótéren, térdigérő hó, vasárnapi Disney délután, Tetris. Szombat délelőttönként a családdal mindig kisétáltunk a lengyel piacra. De jó is volt Istenem
2018. márc. 20. 23:10
 12/23 anonim ***** válasza:
50%

90-es évek most volt tegnap előtt, de szinte tényleg.. Nekem az a furcsa, hogy egy fiatal régiként kezeli a 90-es éveket, amikor csak néhány év telt el azóta.:) Mert 2006-ban mindenki tudta, milyen volt 1998, 2018 meg 2006 óta csak 10-12 év. Nem nagy idő. De ami más volt akkor, meg amiket csináltunk:

TV-nek volt értéke, nem a buta dolgok folytak, hanem lehetett benne művészeteket találni. Jó rajzfilmek, amiket mindenki nézett, de mindenki. Mert nem volt youtube. A zennél is ez a helyzet, volt a Ranbo 13 klip a Neo-tól például, na az olyan volt itthon, mintha egy hatalmas sztár zenéje lenne külföldről.:) Ma pedig elveszne csak a sok megjelenő zene meg youtube között.

Fociztunk úgy, hogy este még a szúnyogcsípések közepette is csak hatalmasakat lőttünk kapura. Nintendoztunk. És magnó kazetákat vettünk és cserélgettünk. Meg másoltunk. Horrorfilm trailerét csak a filmnek a weboldaláról értük el. Zenei klipeket is csak zenészek weboldaláról. Rengeteg kézzel formázható műanyag kütyünk volt. Rubik kocka félék, de még annál is jobbak. Videokazettákat cserélgettünk.

2018. márc. 20. 23:52
 13/23 anonim ***** válasza:
29%
És senki sem vált! Nem volt válás férfi és nő között, vagy ha volt is, az egy akkora szégyen volt, hogy az egész utca szó szerint sírt.
2018. márc. 20. 23:58
 14/23 Metionin ***** válasza:
Őszintén szólva nekem nem nagyon volt. Szar gyerekkorom volt, rosszul éltünk és az akkori menő dolgok amiket mindig emlegetnek (videókazetta, nintendo) nekem nem voltak. Ha belegondolok akkor most is szívesen elfogadnék egy tetrist mert azt nagyon szerettem volna. Meg bizonyos ételek, édességek finomabbak voltak.
2018. márc. 21. 00:18
 15/23 anonim ***** válasza:

A vasárnapi mesedélutánokat, (a super mariot én is, de abból volt hableányos, meg tankos is játékkazetta, mindig a kgst piacon vettük a kiskínaiaktól :D), a szagos radírra, a rajz meg a technika szakkörökre, az évszakokat nagyon szerettem még akkor, a telet is, a nyarat is nagyon, szerettem iskolába járni- még alsóba :D

Főleg arra, hogy nem voltak ilyen elutasítóak az emberek, és rengeteg francia élt akkor Mo-on, legalábbis én sokat láttam a városomban, meg sokkal több külföldi élt itt akkor. Nagyon szerettem a szüreti mulatságokat. Arról nem is beszélve, hogy ahol én laktam, az utcánk mögött csak egy mező volt, vaddisznókat is láttam ott(nem volt beépítve még az a rész) és gyakran hoztunk esti fejést a tejestől, ami pár utcával arrébb volt. :)

És assem tudtuk, mi az a hajléktalan- jó volt, mindegyik osztálytársam szegény volt,de senki sem éhezett. Borzalmas evvel mindennap összetalálkozni az utcán.

2018. márc. 21. 01:11
 16/23 anonim ***** válasza:
A net, a mobiltelefon megjelenése, az országban megjelenő újabb dolgok megjelenése (McDonald's és tsi.).
2018. márc. 21. 05:55
 17/23 anonim ***** válasza:
Fáramászás, a “sötétedésre gyere haza” időszak, amikor állandóan a szabadban rohangáltunk a barátainkkal, bunker építés, gazdálkodj okosan, rizikó, hotel, barbiezás, matchboxozás városka építéssel, G.I.joe, aztán bravo, bravo girl :D, fonálkarkötő fonás, franciadrazsé, dunakavics, spice girls, videotékába járás, walt disney mesék, cartoon network a kapcsolós tv-n (nem volt távirányító)... rengetegminden! Imádtam gyerek lenni. A számitógép megjelenése nekem meg maga volt a csoda. Azok a “korszakok” is zseniálisak voltak, amikor 1-1 játékot hetekig játszottunk, chips, cola :D visszagondolva persze nevetek. De nagyon jó időszak volt mind a valós mind a virtuál világ megtapasztalása. Remélem a ma született fiataloknak oly természetes lesz a kütyük jelenléte, hogy elapad ez a fajta rácuppanás ami most korunkat jellemzi. ;)
2018. márc. 21. 08:12
 18/23 anonim ***** válasza:
A lemezboltokra, amikor még 300 Ft-ért kazettára másoltak egy cédét. :)
2018. márc. 21. 09:12
 19/23 anonim ***** válasza:
susogós melegítő, neonszínű műanyag cumi, biciklisnadrág, kockás flaneling, pulcsin kívül hordott póló, moncsicsi, csizmaiskola, walt disney mesedélután, c64 magnóval(!), kvarcjáték, játszótéri bandázás már 6évesen, takarékbélyeg, iskolaköpeny, téli korcsolyázás az úttesten, 10színű illatos toll, szalvéta- bélyeg- és levélpapírgyűjtemény, Donald-rágó, IM, bravo magazin és a "felnyalható" tetoválások, Morbid, kretén, Take that, East 17, mini piano, bicikliküllő-gyöngyök, kondiball, cipőre csatolható görkori, nyári sátorozás az udvaron vagy az utca végén a barátokkal, 10évesen egyedül a Dunán...
2018. márc. 21. 15:35
 20/23 anonim ***** válasza:
de már arra is nosztalgiával gondolok vissza, amikor valakinek nokia 3210-ese volt, és egy fél emelet a koleszban sorba állt azért, hogy "kígyózhasson". ott drukkoltunk a másik feje mellett, hogy rontsa már el... :)
2018. márc. 21. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!