Akik a 90-es években voltak fiatalok, gyerekek mi az amire ti szívesen emlékeztek abból a korból?
90-es évek most volt tegnap előtt, de szinte tényleg.. Nekem az a furcsa, hogy egy fiatal régiként kezeli a 90-es éveket, amikor csak néhány év telt el azóta.:) Mert 2006-ban mindenki tudta, milyen volt 1998, 2018 meg 2006 óta csak 10-12 év. Nem nagy idő. De ami más volt akkor, meg amiket csináltunk:
TV-nek volt értéke, nem a buta dolgok folytak, hanem lehetett benne művészeteket találni. Jó rajzfilmek, amiket mindenki nézett, de mindenki. Mert nem volt youtube. A zennél is ez a helyzet, volt a Ranbo 13 klip a Neo-tól például, na az olyan volt itthon, mintha egy hatalmas sztár zenéje lenne külföldről.:) Ma pedig elveszne csak a sok megjelenő zene meg youtube között.
Fociztunk úgy, hogy este még a szúnyogcsípések közepette is csak hatalmasakat lőttünk kapura. Nintendoztunk. És magnó kazetákat vettünk és cserélgettünk. Meg másoltunk. Horrorfilm trailerét csak a filmnek a weboldaláról értük el. Zenei klipeket is csak zenészek weboldaláról. Rengeteg kézzel formázható műanyag kütyünk volt. Rubik kocka félék, de még annál is jobbak. Videokazettákat cserélgettünk.
A vasárnapi mesedélutánokat, (a super mariot én is, de abból volt hableányos, meg tankos is játékkazetta, mindig a kgst piacon vettük a kiskínaiaktól :D), a szagos radírra, a rajz meg a technika szakkörökre, az évszakokat nagyon szerettem még akkor, a telet is, a nyarat is nagyon, szerettem iskolába járni- még alsóba :D
Főleg arra, hogy nem voltak ilyen elutasítóak az emberek, és rengeteg francia élt akkor Mo-on, legalábbis én sokat láttam a városomban, meg sokkal több külföldi élt itt akkor. Nagyon szerettem a szüreti mulatságokat. Arról nem is beszélve, hogy ahol én laktam, az utcánk mögött csak egy mező volt, vaddisznókat is láttam ott(nem volt beépítve még az a rész) és gyakran hoztunk esti fejést a tejestől, ami pár utcával arrébb volt. :)
És assem tudtuk, mi az a hajléktalan- jó volt, mindegyik osztálytársam szegény volt,de senki sem éhezett. Borzalmas evvel mindennap összetalálkozni az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!