Miért szednek olyanok tizenévesen fogamzásgátlót, akiknek úgymond senkijük nincs?
"Miért szednek olyanok tizenévesen fogamzásgátlót, akiknek úgymond senkijük nincs?"
Bőrgyógyászok ezzel dolgoznak, pattanásokra fogamzásgátlót írnak fel, csak azt nem tudom, hogy a fiúknak is ? :D
Normális orvos nem ír fel csak úgy alapos indok nélkül fogamzásgátlót, természetesen vannak rossz orvosok, szóval nem tudom, hogy kinek miért írnak fel.
Viszont vannak hormonproblémák, amikre egyelőre nem nagyon van más megoldás. Nekem csak 20 éves korom felett írtak fel ilyet, de addig bizony én is kínlódtam a menstruációmmal (11 éves korom óta), görcsök, hosszú vérzés (minimum 2 hét, de volt, hogy 3 hét után sem állt le magától, arra kaptam egy egy alkalmas gyógyszert), állandó rendetlen ciklus, soha nem tudtam, mikor jön meg és meddig tart, voltam kivizsgáláson, csak annyit tudtak mondani, hogy ha magától nem áll be, akkor gondom lehet később a gyerekvállalással, akinek nem volt ilyen problémája, az könnyen ítélkezik.
szent szr...
Ilyen van tényleg?
Komolyan, a gyógyszergyártók fogják kiírtani az egész emberiséget, ez már biztos.
Különben engem nem tudnak beparáztatni a meddőség rémével, mivel nekem orvosok mondták, hogy ha nem áll be magától a menstruációm, akkor eleve gondom lehet a gyerekvállalással, mivel bő 10 év alatt sem állt be, ezért nem érzem kockázatosabbnak a tablettát, de így legalább nyugalmam van. Az én életem meg csak nem befolyásolja más nők gyerekvállalását, csak mert én így döntöttem. :-)
Általános iskolás koromban voltam gyereknőgyógyászaton kórházban kivizsgáláson több napra, volt ott velem egy szobában egy nagyon fiatal kislány, korai pubertással. Tudom, hogy általánosságban véve nincs probléma a nőknek, lányoknak ezzel, de van, akinek van.
Aki meg ész nélkül szed, vagy hülye orvosa van, kijátssza a kivizsgálást, hát az meg az ő baja, de ő is csak a saját életéért felel. Én indokoltan kaptam tablettát, és nem nagyobb a kockázata, mint hogyha nem kaptam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!