Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltatok a tegnapi...

Mit gondoltatok a tegnapi eutanáziás hírről? Szerintetek kell, hogy joga legyen egy embernek eldönteni mikor halhat meg?

Figyelt kérdés
Volt vagy a tv2-n vagy az rtl-en egy hír, hogy egy idős férfi azt kívánta születésnapjára, hogy öljék meg. és meg is történt, egy injekcióval

2018. máj. 12. 07:52
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
75%

Joga van.

104 éves volt, nyilatkozta, hogy sok, elege van, elfáradt. Megértem őt, mindenki fogja be a száját, aki nem élt le még 80-90 évet sem, csak okoskodni tud :)

Amúgy Svájcban az eutanázia teljesen elfogadott, szerencsére, és nem is kell "kimondottan nyomós" indok.

2018. máj. 14. 11:36
 22/24 anonim ***** válasza:
Azért utazott Svájcba, Ausztráliában élt egyébként, ott pedig ezt nem volt lehetősége megtenni, mert ott mások a szabályozások.
2018. máj. 14. 13:34
 23/24 anonim ***** válasza:

Ez nem jog kérdése. Öngyilkos pl bárki lehet aki még cselekvőképes nem fogják megbüntetni érte ,mondjuk nehéz is lenne. Amit az öreg csinált az is öngyilkosság egy formája csak profi szinten . Ha jól halottam neki kell bevennie a mérget amit a svájci orvosok adnak neki.

A baj ott van ,hogy sokan élőhalottként szenvednek évekig és fizikailag nincs lehetőségük véget vetni az életüknek. Segíteni meg nem akarnak nekik, jogokra hivatkozva. A háziállatukat meg elviszik altatásra,ha eljön az idő. Érdekes kettős szemlélet, az állatokat megkímélik, az embertársuk had szenvedjen.

2018. máj. 20. 10:19
 24/24 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés. Évekkel ezelőtt mikor több haldoklót láttam a végső napokban akkor egy etikai előadáson felvetettem, hogy miért nem lehet a legsúlyosabb eseteket "átsegíteni" ezen. Miért kell azt végig nézni, hogy az ember méltósága hogyan megy el a semmibe? Azt a választ kaptam, hogy ez veszélyes részben azért mert a legsúlyosabb kritérium relatív, és egy ilyen törvény manipulálásra is lehetőséget adhatna (gondolom úgy, hogy attól függne, hogy a betegnek van több pénze vagy a rokonoknak).

Évekkel később volt alkalmam szemályesen beszélni az etika előadóval (ő egy másik prof volt). Akkor is éppen téma volt az eutanázia és megkérdeztem mi a véleménye. Azt mondta, hogy ő az életre, a gyógyításra tette az esküjét. Ha azon kezdene gondolkodni, hogy miként segítsen át valakit a másvilágra akkor nem orvos lenne hanem gyilkos

2018. máj. 22. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!