Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltatok a tegnapi...

Mit gondoltatok a tegnapi eutanáziás hírről? Szerintetek kell, hogy joga legyen egy embernek eldönteni mikor halhat meg?

Figyelt kérdés
Volt vagy a tv2-n vagy az rtl-en egy hír, hogy egy idős férfi azt kívánta születésnapjára, hogy öljék meg. és meg is történt, egy injekcióval

2018. máj. 12. 07:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem az élet nemcsak jog, de kötelesség is. Addig kell élni, amíg csak lehetséges. És persze tudni kell, hogy minden egyes pillanatának felbecsülhetetlen értéke van. Haláljog nincs.
2018. máj. 12. 11:05
 12/24 anonim ***** válasza:
83%
Láttam anyai nagyapámat kórházban haldokolni az utolsó két hónapjában, többször hozták vissza abban az időben úgy, hogy majdnem meghalt. Ő már ment volna, mert csak szenvedés volt, csak feküdt, még WC-re sem tudott kimenni, enni sem tudott egyedül, ágyhoz volt kötve másokra utalva...
2018. máj. 12. 11:09
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem is jogunk van hozzá.

Annyi idős, beteg rokonom leépülését, haláltusáját néztem végig, hogy eldöntöttem, ha én betöltök egy bizonyos életkort (és esetleg még nem leszek demens), vagy megállapítanak nálam bizonyos betegségeket, AZONNAL véget vetek az életemnek. Nem akarom, hogy a testvérem, rokonaim, gyerekeim ott álljanak az ágyamnál sajnálkozva, rosszabb esetben ők töröljék a szaros fenekem, nekem ezt nem bírná el a méltóságom, inkább a halál.

A másik, hogy van olyan (idős) rokonom, akinek most ment el a párja, a gyerekei messze élnek, nem tudnak vele lenni minden nap, hét közben a szociális gondozó látogatja csak. Ha tehetné, végezne magával, de mivel mozgáskorlátozott, nincs rá lehetősége. Többször könyörgött már a gyerekeinek, hogy hozzanak neki gyógyszert, ők meg ezt nem teszik meg, és őket is meg lehet érteni, hogy nem asszisztálnak az anyjuk öngyilkosságához. Az ilyen helyzetekre pl. lehetne megoldás az eutanázia.

2018. máj. 12. 11:28
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

Csak a cikk címét láttam, de amennyiben nagy fájdalmai voltak, akkor megértem.

Ha nem voltak, akkor nem értem igazán, 104 éves volt, ennyi erővel kivárhatta volna természetes úton.

2018. máj. 12. 23:23
 15/24 anonim ***** válasza:
"ennyi erővel kivárhatta volna természetes úton." - Ha hagyják, nem tudom, ott mik az erre vonatkozó szabályozások, nem gondolnám, hogy véletlenül ment másik országba a megváltó halálért.
2018. máj. 12. 23:38
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Én csak azt nem értem minek bonyolította túl. Szerez egy pisztolyt stb, vagy készít némi mérget, aztán szevasz.
2018. máj. 13. 01:55
 17/24 anonim ***** válasza:
Azt írják, hogy többször is megkísérelt öngyilkosságot, de egyik alkalommal sem járt sikerrel.
2018. máj. 13. 07:41
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Ez meggyőződés, életszemlélet, vallás kérdése is. Szerintem embernek nincs joga saját vagy mások élete felett dönteni. Ha rákos vagy, jogod van visszautasítani a kezelést, de eutanáziát kérni nincs. Ahogy a halálbüntetés sem jogos, véleményem szerint, akármit is követett el az illető. Úgyis mindenki megkapja a maga büntetését a túlvilágon.
2018. máj. 13. 11:40
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
Én támogatom, bár a vallásos emberek azt mondják, én nem dönthetem el, csak a Jóisten, mi legyen velem, meddig éljek.
2018. máj. 13. 15:00
 20/24 anonim ***** válasza:

Üdv!

Ez szerintem több kérdés.

1. Eldöntheted mikor halsz meg, jogilag rajtad úgy sem tudják számonkérni.

2. A halálod körülményei jogi kihatással bírnak vállalt kötelezettségeidre és jogosultságaidra (pl: életbiztosítás). Ezeken a jogokon csak életedben próbálhatsz változtatni. A szerződés másik felének akaratát nincs jogod meghatározni.

3. Az eutanázia végrehajtására nincs jogod senkit kötelezni.

4. Amíg az eutanázia jogilag szabályozott kereteken kívül történik, az azt végrehajtó személy jogilag felelősségre vonható = nincs joga emberélet kioltására.

2018. máj. 13. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!