Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti kit mentenétek meg?

Ti kit mentenétek meg?

Figyelt kérdés

Adott a szituáció:

Egy kisgyerek (aki számodra idegen) és a kutyád beleestek egy folyóba.

Egyikük se képes egyedül kimászni, és valamivel lejjebb egy nagy vízesés van; ha benn maradnak a vízben, végük.

Elméleti kérdés, ezért tekintsünk el attól, hogy a kutyád nem eshet bele mert vigyázol rá, és a gyereknek pedig ott vannak a szülei, és a járókelők.

Valahogy mind a ketten a vízben vannak, és csak ti hárman vagytok, rajtatok kívül egy lélek sincs sehol.

Csak az egyiküket tudod kimenteni.

Ki után ugranál? Egy kisgyerek, vagy a kutyád után?

2018. ápr. 29. 18:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
9%
A kutyámat, a gyereket mentse ki az anyja.
2018. ápr. 29. 19:35
 12/25 A kérdező kommentje:

Mondjuk azt, hogy tudsz úszni.

Az anyja pedig nincs sehol - elméleti kérdés

2018. ápr. 29. 19:52
 13/25 anonim ***** válasza:
85%

Ha egy vízesés felé tartanak, akkor egyiket sem, hiszen nem igazán lehet szinte egyedül se túlélni.

Tegyük fel, valamilyen lehetetlen oknál fogva 100%,hogy élve kijutok az egyikükkel, akkor a gyereket menteném. Ennek oka egyszerű, még sosem volt kutyám, nem tudom milyen kötődést válthat ki. Másik ok, hogy tudtommal törvény írja elő, hogy ilyen esetben segíteni kell a másikon, ha az én testi épségem nem veszélyezteti.

2018. ápr. 29. 20:26
 14/25 anonim ***** válasza:
1%
Akkor fullladjon bele, leszarom. Én a kutyámat menteném, nem egy idegent, ha gyerek, h öreg, ha várandós, ha maga a pápa az.
2018. ápr. 29. 20:27
 15/25 anonim ***** válasza:

És muszáj megmenteni valakit? A közöny nem opció?

Se kutyám, se gyerekem, ha ők benn maradnak a vízben, akkor biztos halál, de ha én bemegyek, én is lehet, hogy ott maradok. Nem hiszem, hogy feláldoznám az életemet idegenekért. Akár lenulláztok, akár nem.

2018. ápr. 29. 21:23
 16/25 A kérdező kommentje:
Te túléled
2018. ápr. 29. 21:27
 17/25 anonim ***** válasza:
Nekem egyértelmű hogy az embert menteném...szeretem az állatokat, kutyám is volt már, de akkor sem mérhető össze egy jószág élete egy gyerekével...:S (ha más nem fajtársi kötelesség)
2018. ápr. 29. 21:40
 18/25 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés, de szerintem ha hirtelen kellene dönteni a kutyám menteném, talán átgondolás után is, de nem tudom.
2018. ápr. 29. 21:55
 19/25 anonim ***** válasza:

Ha a szülei sehol, akkor természetes szelekció. Mert a gyerek elkóborolt a szüleitől egy idegen helyen, vagy tudja, hogy a folyó végén vízesés van, és mégis hülyéskedett.

Tudom, nagyon gonoszan hangzik, de most jön a nyár, minden héten lesz egy hír a híradóban, hogy ki volt írva, hogy ne fürödj ott, de ott fürdött, és megfulladt, elvitte a víz, vagy nem is tudott úszni, vagy még többen odavesztek, mert próbálták kimenteni. Én olyankor nem arra gondolok, hogy szegénykém, hanem hogy miért akar valaki meghalni ennyire?

2018. ápr. 29. 22:06
 20/25 anonim ***** válasza:
93%
Nem ugranék. Én vagyok a gumiember és a kezeimmel egyszerre mind a kettő után tudnék nyúlni a partról. Kihúznám őket egymás után. Mert elméletben én is lehetek gumiember ha már a kérdés is csak elméleti.
2018. ápr. 29. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!