Ti kit mentenétek meg?
Adott a szituáció:
Egy kisgyerek (aki számodra idegen) és a kutyád beleestek egy folyóba.
Egyikük se képes egyedül kimászni, és valamivel lejjebb egy nagy vízesés van; ha benn maradnak a vízben, végük.
Elméleti kérdés, ezért tekintsünk el attól, hogy a kutyád nem eshet bele mert vigyázol rá, és a gyereknek pedig ott vannak a szülei, és a járókelők.
Valahogy mind a ketten a vízben vannak, és csak ti hárman vagytok, rajtatok kívül egy lélek sincs sehol.
Csak az egyiküket tudod kimenteni.
Ki után ugranál? Egy kisgyerek, vagy a kutyád után?
Szerintem a gyerek után, a kutyából amúgyis jobban kinézem az úszni tudást...
De ki tudja? Lehet, hogy nagyon szeretem azt a kutyát s egy különösen mizantróp korszakomban vagyok :) A gyerek majd reinkarnálódik, határozom el és megyek a saját felelősségem, a kutya után.
Igazából sok apró tényező van, én mentésnél alapesetben a legközelebbi áldozatot mentem, de vannak azért különféle egyéb, nem ennyire semleges érzéseim is.
Ténylegesen pedig senki után nem ugranék, mert nem tudok úszni és a saját életem pár nagyságrenddel fontosabb számomra, mint a gyereké vagy a kutyáé.
Köszönöm a válaszokat :)
Ez egy elméleti kérdés, mindkettő viszonylag egyforma távolságra van (tuti meg tudsz egyet menteni, mindkettőt nem)
Illetve egyiküknek sincs sokkal nagyobb esélye a túlélésre a másiknál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!