Kezdőoldal » Otthon » Kert » Segítség! Ti hogy mentenétek...

Segítség! Ti hogy mentenétek meg egy bonsait?

Figyelt kérdés
Itthon hagytam 2 hétre, űgy volt hogy locsolják, de persze nem :( Most tök száraz szegény, minden levele meg minden. Szedjem le őket, és reménykedjek, hogy újakat hajt? Vagy csak locsoljam és úgy reménykedjek? Nagyon szomorú vagyok miatta.

2016. júl. 25. 11:19
 1/3 anonim ***** válasza:

MILYEN növény - mert a Bonsia nem növényfajta, hanem egy tartási mód.

Tegyél fel (éles) képeket, akkor lehet segíteni esetleg

2016. júl. 25. 11:35
 2/3 anonim ***** válasza:

szerintem már jó eséllyel lőttek neki sajnos, de azért azt még érdemes megpróbálni, hogy sárosra locsolod a földjét, majd cserepestől beleállítod egy edénybe, amiben víz van, és lefeded valami fóliával, nejlonnal az edényt, hogy belül pára képződhessen. De közben fény is érje, lehetőleg napsütés.

1-2 napig így hagyod, és talán még magához tér.

Nem profi módszer, tudom, de nekem már többször is bevált.

2016. júl. 25. 11:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Mivel csakis és kizárólag a gyökerével tud vizet felvenni, ezért öntözésen kívül semmit nem tehetsz. Sárosan tartani sem szabad, mert ha még él a gyökere, akkor ettől majd jól elpusztul.

Tehát megöntözöd, aztán ha él még valahol, akkor kihajt.

Ahol még egy hét múlva is ráncos lesz az ága, azt levághatod, mert abból már biztos nem lesz semmi.

2016. júl. 26. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!