Hogyan változtassak az életemen?
Én most egyetemre járok, de érettségi után fél évig gyári munkáztam. Hát tényleg hihetetlen, hogy mennyire kimerül az ember fizikailag és lelkileg is, a monoton melótól és a rengeteg retardált embertől. Én diákhitelből, bursa ösztöndíjból és anyáék minimalis (ennyit tudnak segíteni, nem az ők hibájuk, hálás vagyok nekik ezért is) segítségükből tartom fenn magam. Maga a hitel az lelkileg nyomaszt, hogy van és lesz, de most úgy vagyok vele, hogy ez van, most a tanulásra kell koncentrálni, aztán majd ha dolgozok törlesztek.
Szerintem aki megteheti, az semmiképp se ölje magát a gyári melóval. Inkább a hitel és majd utána a sors dönt arról, hogy végül tönkre megyek-e majd miatta vagy sem. Inkább vállalom a kockázatot, minthogy ilyen fiatalon teljesen meghaljak lelkileg attól, hogy olyan emberek között legyek, és olyan munkát végezzek, aminél tudom, hogy többre vagyok képes. Rengetegen melóznak egyetem mellett is. Én mondjuk elképzelni nem tudom, hogy hogy tudnám megoldani. Max hétvégén tudnék dolgozni, dehát akkor meg mikor tanulok.
Ha meg tudod oldani, akkor egy probát simán megér az egyetem. Ha nem megy, akkor fél év után kibuksz és annyi. Fél év nem sok idő, és az egyetemnek se kell fizetni semennyit ha 1 félév után hagyod ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!