Ti féltek a vihartól, dörgéstől, villámlástól?
Tudom, még nincs "szezonban" a vihar, dörgés téma, de ma egyik munkatársam mondta, hogy (este) már szélvihar van a Balatonon.Erre persze legbelül elfogott egy kis szorongás, hogy nem sokára itt az ideje ezeknek.
Amúgy, villámláskor ha kint vagyok, halálfélelmem van, azon vagyok, hogy valami fedett helyre menjek minél előbb (autó,házunk, esetleg valami bevásárló központ, ha nincs más). A dörgés hangjáról össze rezzenek. Ehhez több tényező is hozzájárul, hogy 20 évesen is félek még mindig: Nagyim mesélte, hogy a falujában agyon vágott valakit a mezőn a villám, biciklizéskor egyszer a közelben csapott le dörgés. Meg egy film miatt régen egyenesen rettegtem a vihartól, a Világok harca C. Film, na az nagyon beparáztatott gyerekként.
Egyébként meg, odabentről, ablakból (kissé távolabbról) nagyo szeretem nézni, csodálni , hallgatni a vihart. Hogy milyen erős a természet az emberrel szemben. Hatalmas, mi meg kicsit vagyunk.
A világok harca filmet szeretem:D
Amúgy engem valamiért megnyugtat a vihar hangja. Ha este villámlik és dörög, mindig hamarabb el tudok aludni:)
Rettegtem tőle, amíg féltem a haláltól is. Aztán történt valami az életemben, ami rákényszerített, hogy szembenézzek a halandóságommal így fokozatosan leküzdöttem az érzést, először eljutottam oda, hogy már nem féltem a nappali viharoktól, most meg már az éjszakaitól sem félek.. Annyira :)
Mert én is emiatt féltem tőle, villámcsapás, meg néha olyanokat dörrent, mintha szakadna az ég... De ez egyben csodálatos is, ahogy megfogalmaztad az utolsó 2 mondatodban. Én már félelem helyett csodálom a természet megnyilvánulásait.
Ilyenkor arra gondolj hogy a villám naggyon kevés eséjjel csap le eggyáltalán a földbe és még ha le is csap annak még kevesebb higy beléd csapjon. A dörgés az meg csak hangrobbanás. Jó persze hall az ember ilyen meg olyan term katasztrófáról csak nem magyar o.ban
Próbálj erre koncentrálni de ha nem megy tereld el a gondolataid úgy hogy ezekre is gondolsz
Remélem tudtam segíteni 😉😇
Nagyon félek. Sokszor főként nyáron a hatalmas mennydörgésbe beleremeg a ház. Hatalmas esőzés, villámlások számomra ijesztőek.
Mindig a takarót, plüss nyuszit szorongatom. Volt, hogy úgy megijedtem sírtam is. 😒🌧☔️
Köszönöm mindenki válaszát, felpontoztam mindenkit.
Érdekes, jó látni mások véleményét, érzéseit évvel kapcsolatban. Nem vagyunk egyformák, van aki nem fél, van aki igen. Örültem, hogy nem alakult ki vita (ahogy sokszor szokott), mindenki válasza hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!