Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek? (Hosszú)

Mit tegyek? (Hosszú)

Figyelt kérdés
Van egy munkahelyem amit konkrétan nem szeretek. Ide most nem szívesen írnám ki hogy mi de akit érdekel annak megírom privátban. Azért nem szeretem mert nem látok benne jövőt, rossz a fizetés, az emberek sem a legjobbak, a főnökség kész katasztrófa, az elvárások természetesen az egekben vannak. Tehát az életemnek az a része ahol dolgoznom kell egyszerűen szar. Magánélet: 20 éves vagyok és még egy komoly kapcsolatom nem volt. Csak alkalmi, rövid idejű kapcsolatok. De ezekből már kezd elegem lenni. Viszont az istenért sem találok magamnak partnert a hosszú távú kapcsolatra. Ezek mellé jön a baráti kör. A gimis barátaim megvannak, de nagyon nem érnek rá iszogatni, bulizni, viszonylag ritkán látom őket. Ezek miatt valahogy úgy érzem hogy az életem "vakvágányon" halad. Olyan tanácstalannak érzem magam és fogalmam sincs mit tehetnék. Esetleg tudtok bármilyen tanácsot adni? Köszi a válaszokat.

2018. márc. 27. 14:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Munkahelyváltás. Ha az új munkahely más városba, netán országba szólít, akkor se állj ellent. Ha jobban érzed magad azon a helyen, ahol napi nyolc órát kell eltölteni, akkor az élet minden területén jobban fogod magad érezni. Megismerhetsz új embereket, akikkel barátság alakulhat ki. A gimis barátok a legtöbb ember életéből kikopnak, mert nem lesz már közös téma, másfelé megy az életük.
2018. márc. 27. 14:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Persze értem én. Csak nehéz váltani. Eddig mindíg csak beilleszkedtem. A mostani munkám is olyan hogy egyik közegből a másikba dobálnak, semmibe néznek. Közben pedig tellik az idő. 2 éve érettségiztem, de mintha tegnap lett volna. És még nem vagyok sehol az életben.
2018. márc. 27. 15:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Munkát váltani és mellette tanulni, hogy többre vidd?

Új helyeken ismerkedni tovább?

Új baráti kapcsolatok kialakítani?

Sport, hobbi, önkéntesség, nyelvtanulás, utazás, stb.

2018. márc. 27. 15:10
 4/5 anonim ***** válasza:

"A mostani munkám is olyan hogy egyik közegből a másikba dobálnak, semmibe néznek."

Ez egy újabb ok arra, hogy válts munkahelyet, hiszen ha váltasz, akkor épp úgy mások közé kerülsz, mint a munkahelyeden is hol itt vagy, hol meg ott, azaz ilyen szempontból nem ér téged újdonság, ha váltanál.

De ha váltasz, még előnyöd is lehet belőle, ha átgondoltan választasz másikat.

Az emberi kapcsolatokat meg nem kell erőltetni, csak egyszerűen annyit kell tenni, hogy keresd azok társaságát, akik szimpinek tűnnek, és elegyedj beszélgetésbe velük, pl ha városban élsz, akkor hobbi klubokban például, ahol hasonló érdeklődésűekre akadsz, valamint itt gyakorin rá is lehet írni privit másokra, ezt se feledd. :)

Ha mind több emberrel beszélgetsz (akár nemtől függetlenül), akkor egyesek bár ideiglenesen, vagy véglegesen lemorzsolódnak, nem kerülsz közel hozzájuk, de másokhoz viszont egyre közelebb kerülsz, akár nőkhöz is.

Ezen felül javaslom -biztos ami biztos alapon- ha akad bizalmasod, kérdd meg, hogy ítéljen meg téged higiéniai szempontból, mert van, amikor pusztán ennyi az oka a sikertelenségeknek.

Ez nem mindig egyszerű, nekem pl voltak olyan fajta eg.ügyi problémáim évekig,

melyekről nem tehettem, de másokat zavart.

Szóval ez nem mindig olyan könnyen megoldható dolog, de legalább legyél képben arról, hogy egy bizalmasod szemszögéből (pl ha jóban vagy szüleiddel, tesóiddal stb , akkor általuk) ki tudd zárni a higiéniai esetleges zavaró tényezőidet: öltözködés, lehelet, hajviselet, arcszőrzet stb.

Nekem pl a fordrászom mondta,hogy peches vagyok a vékony hajszálaim és arcszőreim miatt, de ezt eddig is tudtam magamról, ő csak megerősített. De sajnos emiatt nincs értelme borotválkoznom, mert ritkás és vékony a szőrzetem, régen állandóan beleragadt csomósan több szőrszál a borotvámba, ezért már rég áttértem ollózásra, de azáltal meg nem tudom tövig vágni a borostámat, és vannak, akiknek ez nem tetszik, de nem tudok mit kezdeni evvel, és a fodrászom se! Sőt, a fodrászom szerint

ez nem nagy probléma.

Ebből most azt szeretném kihozni, hogy nincs kőbe vésett kinézet etikett, legfeljebb többségi. Tehát van, ami ízlés dolga, divat dolga. Ennek meg NEM KÖTELEZŐ megfelelni.

De a rossz leheletet okozhatnak pl rossz fogak,

vagy nem jól záródó gyomorszáj, vagy mindkettő, és ez már baj.

De a fogak kezeltetése is hónapokat, akár éveket igénybe vethet, szóval pech, ha erről van szó.

Biztos van még többféle tényező is, melyeken érdemes alakítanod, de pl az önismeret mélyítése minden lényeges életviteli kérdéshez kulcs, a problémádhoz is.

2018. márc. 27. 16:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Fiatal vagy es szabad.Szedd össze magad es valtoztass az eleteden!
2018. ápr. 4. 22:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!