Miért a párkapcsolat sokak szerint az élet értelme?
"#8
Igen, én is erre utaltam. Aki nincs ilyen helyzetben, nem érzi át. Csakis másokat becsmérel."
Nem becsméreltem senkit. Mindenki úgy él, ahogy neki tetszik, én a kérdésben leírt jelenség hátterére voltam/vagyok kíváncsi. Egyébként semmit nem írtam magamról, kíváncsi lennék, hogy miből vontok le ilyen következtetéseket.
Igen, az van amit te írtál.
A kérdező is nulla élettapasztalattal okoskodik.
"ha 50 éves koromig nem szeretne soha senki, másban találnám meg a boldogságot és vidám maradnék"
Kezdhetjük rajtad az emberkísérletet? Szívesen végignézném. Habár nem szeretek embereket kínozni, de rád férne egy kis tanulság.
De akinek nincs tapasztalta, legalább ne okoskodna...
Rendben. A kérdésedre válaszolva: azért az az élet értelme, mert az emberek szeretik szeretve érezni magukat, fontos számukra, hogy legyen akivel megoszthatják az örömüket, bánatukat. Sokan gyereket akarnak ezért a párkapcsolatban látják a kiteljesedést.
Szerinted jobb lenne ha mindenki fűvel-fával kavarna? A kérdésedből nem jön le akkor a párkapcsolat nélküli testiséget látnád helyénvalónak? Nem vagyunk állatok, hogy mindenkivel dugjunk. Nem tudom felfogni miért zavar TÉGED ez ennyire. Azt írtad, amíg nem adják a tudtodra. Ha nem akarsz párt akkor ne akarj.
De ne ítélkezz.
Az írásodból eléggé szembetűnő, hogy FELÉD közelednek (felteszem férfi vagy) a nők.
Az is látszik, hogy nem akarsz kapcsolatot.
“vonzódott hozzám, de ez már legyen az ő dolguk, ameddig velem nem tudatják, hogy mit éreznek irántam.”
Szerintem Téged körülrajonganak a nők, csak ugye itt a bibi, nem a TE ideáljaid és ezért elutasítod őket. Zavar, hogy nem velük akarsz kapcsolatot, amit ők nehezen viselnek.
Frusztrált lehetsz emiatt és inkább a párkapcsolatra vágyókat sarazod, csakhogy TE kerülj ki győztesen.
A legtöbb ember nem rendelkezik más életcéllal. Ezért a párkapcsolatba kapaszkodnak. Ha kérdező neked vannak céljaid, motivációid akkor szerencsés vagy. Sokan a boldogságot a párkapcsolattól teszik függővé. Nem látják át a lényegi dolgokat, az élet apró örömeit, szépségeit.
Emellett a média is ezt sugallja, ezért is van mindenkiben benne a vágy a párunk megtalálására.
Most komolyan el sem olvastátok, amit írtam? A gyengébbek kedvéért leírom még egyszer lassan: SEMMI GOND NINCS AZZAL, HA VALAKI PÁRKAPCSOLATOT SZERETNE. A KÉRDÉS NEM ERRŐL SZÓL.
Nem sarazok senkit és nem rólam szól a dolog. Irreleváns, hogy én mikor kivel vagyok, leszek kapcsolatban, a saját elképzelésem miatt nem ítélek el senkit, nem várom, hogy mindenki ugyanazt csinálja, amit én. Ahogy írtam, mindenki úgy él, ahogy akar. Arról a jelenségről szólt a kérdés, amikor valakinek alapjáraton sok lelki és más (anyagi, családi, stb) problémája van és egy párkapcsolattól várja mindennek a megoldását. Kérem, hogy aki ezt nem képes megérteni és nem ideillő választ szeretne adni, az inkább trollkodjon más kérdések alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!