Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy általában azok a nyerészkedő és kapzsi személyek akik jó anyagi heylzetben vannak?

Figyelt kérdés
A hétvégi főiskolán van egy évfolyamtársnőm mostanában ő szokta fénymásolni a könyveket.Most az utolsó fénymásolatokat jól fel számolta.Megírta mindenkinek,hogy mennyi lesz az ára.Láttam a könyvet nem olyan vastag,szerintem nincs 200 oldal.Visszaírtam neki,hogy ha lehet az én példánoymat mondja le ha még nem fénymásoltatta,mivel nem nagy a különbség árban az eredeti könyv és a fénymásolat között inkább megveszem az eredetit.Nem írt azóta vissza,pedig visszaszokott írni.Gondolom megsértődött.Az a gond,hogy több fénymásolatot készített és mindenkitől bezsebel fejenként plusz 800forintot(ez 10 fénymásolat esetén 8000ft).Ezt pofátlanságnak tartom.Egyáltalán nem áll rosszul anyagilag.Néhány helyen tanít meg a férjének is nagyon jól kereső munkahelye van.Vannak az évfolyamon akik nem állnak olyan jól anyagilag és megterhelő a pusz kiadás.Régebben is volt már hasonló húzása.

2018. márc. 21. 11:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
65%

Én nem tartom nyerészkedőnek a csoporttársadat. Ő tett Neked szívességet, hogy fénymásolt. Egy oldalnyi fénymásolás tudod mennyibe kerül? 200 oldal lefénymásolása drágább mint 800ft. Ezért nem tartom nyerészkedőnek.

Az hogy ő jobb anyagi körülmények között él nem jelent ingyen fénymásolást neked. Az egyetlen aki nyerészkedő ebben a történetben az Te vagy kérdező.

Legközelebb szólj neki előre (időben) hogy ne fénymásoljon mert megoldod máshogyan. Kívánom hogy olcsóbban oldd meg ezt a problémát! Bár nem sok esélyt fűzök hozzá.

2018. márc. 21. 14:39
 12/19 anonim ***** válasza:
52%
Na, azért álljunk meg egy szóra! A leírtakból az derül ki, hogy egy könyvet X példányban lemásoltatott(tehát nem ő csinalta) és a fénymásolás költségein túl, mindenkitől beszedett 800ft- ot? Azért így egy kicsit necces.
2018. márc. 21. 19:49
 13/19 anonim ***** válasza:
35%
#11; "Ő tett neked szívességet..." Nem, mert ha a fenymásolás költségein túl, mindenkitől elkért plusz 800ft- ot, hol itt a szívesség?
2018. márc. 21. 19:59
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen az utolsó két válaszoló értelmezte jól amit írtam az illető a 800ft fejenként önmagának borravalóként szedte be.Mint már irtam is nem az a gond ha a saját pedanyat5 meg egy kávéra valót beleszámol.De 800ft pluszban mindenkitől túlzás.Nem gondolom, hogy nyerészkedő lennék.Sokan nem olvassák el figyelmesen amit írok vagy ők is olyanok mint az illető személy akiről irtam és sértve érzik magukat☺
2018. márc. 21. 21:10
 15/19 anonim ***** válasza:
#11 értő olvasás nem az erősséged, ugye?
2018. márc. 21. 22:15
 16/19 anonim ***** válasza:

Van 800 forintért is kávé. 😄

Előre meg kellett volna mondania, hogy ez ennyibe fog kerülni.

Mit csinált régen, ami hasonló volt?

2018. márc. 21. 22:54
 17/19 A kérdező kommentje:
Ugyanezt csinálta,többet kért a fénymásolatért kétszer is.Akkor megmondta mennyi lesz és kérdezte ki kéri,nem kértem,hanem mástól lefénymásoltam,persze fele áron.Nála ez a 800ft úgy látszik az órabére mert akkor is annyit tett rá.Ez két éve volt nem mindig ő csinálta de néhányszor önként ajánlkozott,hogy neki útba esik a fénymásolás.Sokan nem reagáltak,valószínűleg nem tudják mennyibe jön ki a fénymásolás.
2018. márc. 21. 23:15
 18/19 anonim ***** válasza:
48%

Ha kiderült időközben, hogy 800 Ft-tal többe kerül, akkor miért neki kéne fizetnie?? Nem magának tette el ezt a pénzt.

De érdekes, a többiek mégis vele csináltatják. Oké, hogy neked ez így nem jó, és nem kérted mégsem. De az miért zavar, hogy mások vele intéztetik?

2018. márc. 22. 09:13
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem kellett többet fizetni...megint nem érthető.Nem kerül egyik napról a másikra dupla annnyiba a fénymásolás.Nem zavar ha vele csináltatják az az ő dolguk.
2018. márc. 22. 11:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!