Miért mondja mindenki azt hogy a fiatal férfiakra ráférne a katonaság még ma is annak érdekében hogy férfi váljon belőlük?
"Igen mondja egy 17 éves :)"
Rendben van Uram, megértettem, nincs több hozzáfűznivalóm :)
Még a kérdésedben is van, azon a ponton, hogy a lányoknak házimunka lenne, ami hülyeség, mert azt egy fiúnak is ugyanúgy tudnia kell.
Amúgy csillapodj le a hülyeségeddel, látszik, hogy nem értesz se a kamaszokhoz, se a neveléshez, se a katonasághoz.
Még mindig tartja magát az a hit, hogy a fiúknak nem kell tudni ellátni magukat, mert majd úgyis lesz mellettük egy nő egész életükben, aki mossa a szaros gatyájukat?
Egyszer kifogtam egy ilyen óriás csecsemőt lakótársnak, aki először megette a vacsorára félretett kajám, mert természetesnek hitte, hogy a másik adagot (amit felcímkézve raktam be a hűtőbe arra a polcra, amiről megbeszéltük, hogy én pakolok rá, neki is volt saját polca) neki főztem, mert hát gondolhatnám, hogy ő nem fog magának főzni, ehhez tartsam magam. A hat tojásából kettő a falon landolt, négy találat érte a gyerek fejét. Aztán zokon vette, mikor a vasárnapi másnapos fetrengésében kirángattam a szobájából, hogy jöjjön, nagytakarítunk, ahogy megbeszéltük, de egy idő után csak megszokta, hogy a lakótársa vagyok, nem a cselédje. Cserébe persze én se vártam el, hogy felhozza a lapra szerelt bútorom az ötödikre, vagy segítsen összerakni. Ez szerintem egy teljesen igazságos felállás volt. Az, hogy a fiúkat elzavarjuk sárban kúszni (ahol az alkoholizmuson meg a dohányzáson kívül semmi értelmeset nem sajátítottak el nagyapám sztorijai szerint), a csajokat meg háztartástan-táborba zavarjuk, nem igazságos, hanem szexista. Ha kétfélét csinálnánk, akkor a fiúk is mehessenek főzni a kényelmesebb helyre, de a csajok is mehessenek inni a sárba, ha akarnak.
Bár az ilyen kötelező katonaságos emberekkel nem hittem, hogy van, aki foglalkozik, a többségük sörhasú ötvenes pacák, aki sosem volt katona, de szapulja a mostani tizenéves srácokat, mert irigy a könnyebb életükre.
"a férfi elvégzi otthon a férfi munkát meg szinte mindent"
Mi mindent pontosan?
Mert a lányokra lőcsölt főzés-mosás-takarításon túl más napi meló nem nagyon van otthon. (A villanykörte kicserélése meg a többi kb. félévente 5 perc).
Aha, szóval a füvet lenyírni tavasztól őszig havi 1-2x, évente megolajozni az ajtót, pár évente hengerrel végighúzni a festéket a szoba falán (felnyalni a padlóról a lecsöpögött festéket már nem!), meg talán ötévente egyszer kicserélni a gumitömítést egy csöpögő csapon, vagy épp felfúrni egy polcot a falra épp ugyanannyi idő és energia, mint minden nap/másnap főzni, megcsinálni a napi söprést, kipucolni a vécét, bevásárolni, kiteregetni a ruhákat, kivasalni a ruhákat, összepakolni a ruhákat, elmosogatni napi kétszer, és heti egyszer rendes takarítást csinálni (ezt már nem ecsetelem, pedig lehet, kellene, mert nem biztos, hogy tudod, hogy mivel jár, de csak a teljesség igénye nélkül: a konyhában minden létező felület lemosása zsíroldóval és fertőtlenítővel, a fürdőszobában minden létező felület lesúrolása vízkőoldóval és fertőtlenítővel, szőnyegek feltekerése, felsöprés, felmosás, porszívózás, szobában minden létező felület letörlése nedves ronggyal és/vagy bútorápolóval, tengő-lengő szirszarok összeszedése és elpakolása azok után, akik nem voltak képesek ezt maguk után megcsinálni).
Mindkettőt csinálom több éve, hidd el, akinek minimális kézügyessége van, és nem szakad össze negyven kiló alatt, az inkább a "férfimunkát" választaná. Pláne az, akinek a "ház körül" kimerül egy szottyadt erkélyládában :D
Ezek csak sztereotípiák és közhelyek, amit meg sem kellene hallani, tudomást sem kellene venni róluk.
Azok mondigatnak ilyeneket, akik tehetetlennek érzik magukat, vagy a saját frusztrációjukat másokon vezetik le.
Cikizik az ecsethajú fiúkat. Pl. De kérdezem én, nekem árt valamit, ha jóskapista ecsethajat hord? Nem. Akkor miről beszélünk?
Vagy pl sokakat irritál mondjuk a szakadt farmer, vagy az örökös okostelózás vagy akármi. De meddig ezzel nem árt senkinek, addig minek ítélkezni és minősíteni??? Csak az irigy frusztrált ember kíván a másiknak keménykedést, szenvedést, rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!