Miért vannak sokan abban a tévhitben, hogy az öngyilkossághoz bátorság kell?
Az öngyilkosságnak semmi köze a bátorsághoz vagy a gyávaságot (persze kellhet hozzá, ha valaki fél a haláltól vagy a fájdalomtól és lehet az oka menekülés, de egyik sem szükségszerű, ugyan úgy lehet is hozzá köze, meg nem is,a hogy bármi máshoz az életben).
*Egyébként nem szabad ilyeneket mondani (mint hogy gyávaság) azoknak akiknek ilyen gondolatai/szándékai vannak, mert pont ez lehet az utolsó dolog ami átlöki őket a holtponton.
15-ös, igazad van, a gyávaság jelző ilyen helyzetben nem állja meg a helyét, ezért bocsánat, ha valakit megbántottam. A gyengeség tényleg jobb..
Valaki kérdezte, hogy mit foglalkozok én ezzel.. Az ismeretségi körömben ketten ölték meg magukat, és ezért érdekelt a téma. Az érzéseim feléjük változatlan maradt.
Apám fiatalon mozdonyvezető volt, egy vonatnak hosszú a féktávja, és volt gázolása (aki biztosra ment) és majdnem gázolása öngyilkos szándékúak miatt. Volt olyan esete, hogy pár méterrel az öngyilkos jelölt előtt állt meg, de nem volt benne biztos, hogy meg tudott állni, csak mikor leszálltak a társával, akivel együtt voltak szolgálatban a mozdonyon akkor.
Anyámnak egy fiatalkori barátnője lett nagyon fiatalon öngyilkos. Amikor anyám egyszer évtizedekkel később mesélt az esetről, látszott rajta, hogy megviselte a dolog, és ha eszébe jut, hatással van rá még mindig az eset. A lány biztosra ment, úgy csinálta, hogy senkinek ne legyen gyanús, és senki ne tudjon rajta segíteni.
Méghogy nincs hatással másokra...
Nem bátorság kérdése szerintem.
Az élni akarás ösztöne elemi része az embernek és minden élőlénynek.
A sikeres öngyilkosság végrehajtása olyan tudatállapotban történik, amikor ez az ösztön kikapcsol.
Ebben a tudatállapotban nincs bátorság vagy gyávaság. Ráadásul ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, az embernek sokszor kell a keljfeljancsit játszani.
És az, hogy a sorozatos kudarcot ki hogy fogja fel, erősen egyéni. Szerintem kell hogy legyen valami ott mélyen az agyban, ami képes kikapcsolni az ösztönt és ami nincs meg mindenki agyában, ezért nem képes rá bárki.
A gyávaságnak vagy a bátorságnak szerintem semmi köze ehhez a tetthez.
Máshogy gondolkodunk,ez igy rendben is van!
Szerinted az az ember aki nem fél a haláltól az gyáva ember? Vagy az aki életét adja azért,hogy más élhessen?
Szóval te ugy gondolod,hogy ez tévhit?
És te vajon félsz e a haláltól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!