Miért istenítik sokan a szockommcsi rendszert?
Gazdaságilag nulla volt,semmi nem fejlődött,egy roncs volt az egész keleti blog.
Amikor 5 évet kellett várni egy Trabantra,addig Amerikában full kocsikkal jártak,meg Nyugat Európában is.
Meg lehet nézni,mi volt a paletta:
Ikarus próbálkozások,IFA L60,Lada Samara,Skoda favorit,Wartburg 1.3,meg ilyesmik.
És amikor az ember belegondol,egy élet elmegy ezeknek a mocskok istenítésére,soha nem élt egy jó életet,ahol jó minőség volt minden.
Én sokat gondolkoztam ezeken,Sz.r Csepel,meg Danuvia,Pannónia,stb,gyenge szemetek,olyan mint a Melkus,szóval egy szocfos az egész.Mit kell ezeket olyan nagy dobra verni(?)Sajnálom az ilyen rajongókat,de röhej az egész
Az a puszta tény, hogy akkor még fiatalok voltak, szinte mindent sokkal de sokkal szebbé varázsol így utólag.
Egyébként meg tényleg volt egy csomó minden, ami jobb volt: pl. egymással foglalkoztak az emberek, nem a telefonjukon lógtak naphosszat, meg ilyen apróságok...
próbálom magamat nem fölhúzni a kérdéserm de baz d annyira idegesítő amikor 10-20+ éves csutkapö*ű emberkék mon danak hazugságokat egy olyan rendszerből amivel köszönőviszonyban sincsenek, annyi oldalt írtam a témában nem fogom már belinkelni meg minden tényleg nem érdekel. JA NYUGAT EURÓPÁBAN KOCSIKKAL JÁRTAK - és most nyugat európa talán nem jobb 5000× mint a kapi8talisTA MAGYARORSZÁG Ezen nem gondolkodsz el?? nyissad ki a szemedet aztán örvendjél a 130 ezres lakásáraknak meg hogy a hitelbe belegörnyedsz meg is érdemled. fizessed a világrekord áfát
a kádár kordszakban garantált munkalehetőségt volt
most van?
megfizethető lakás volt bérlakás szinte ingyen pár évnyi spórolás 1 panellakást megvehetsz
ma mi van? ngay városban fos garzon 130E meg kaució úgy hogy húznak ki külföldre aztán csökken a lakosság meg sorra döglenek a nyugdíjasok
amikor 80 ezret keresel aztán pályakezdőként és sehova nem vesznek fel mert kell a nunkatapasztalat meg 30 éves korodik jársz egyetemre meg képzésekre akkor gondoljál arra baz hogy a komcsi rendszerben 18 évesek már rég dolgoztak és saját lakásuk volt nem osztotztz szobában nyomorogtak mint most az egyetemisták debrecenben meg bpn mint a pakisztániak
mit hozott a kapitalitzmus amit annyira imádsz HÖ? az ikarust felhozod? most mi megy a budapestben közel 100 éve? a komcsi rendszerből vett busz meg metró meg villamos nagy arányban
a kádár rendszerben nem volt 1.5 átlagbér 1 lakás és nem nyomorogtak az egyetemisták mint a patkányok hanem 18 max 20 évesen már családot alapítottak és az infláció nagyobb mint a fizetésemelés
albérletárak utolsó 15 ésben 5× ösére emelkedtek
a gazdaság nem fejlődött? NEM FEJLŐDÖTT????????????
??????
akkor gondolkozzál el azon hogy szinte pár évtizeddel a világ meg a hidegháború után miért tudtak tömkegével panelokat emelni és megfizethető lakhatást meg állami támogatást nyújtani hány éves vagy kérdező
írd meg kommentben hogy hány éves vagy
mert csak az agymosottak imádják a kapitzalizmust mweg akik a kádár rendszerben csórtak lakást azt nem, kell albérletet fizetniük
kína a világ legfejlettebb gazdasága lehet róla példát venni ilyen szerveződést mutassál nekem magyarországon gimnáziumban pl a rohadt színvonalas magyar oktatásban:
https://www.youtube.com/watch?v=3FDL4ZYEfcw
aztán lehet gyakortolni és kérdező írd meg hogy mennyit éltél a kádár rendszerben jó? a vonatok is mind a kádár rendszerből maradtak mert a kapitalista magyarország csóró újakat építeni.
milyen kapitalista jólét? mMilyen fejlődés?
a tizenéves gyengeelméjűek kedvéért leírom, hogy azért linkeltem be a kínai videót mert kína a kommunista diktatúra legerősebb világnak gazdasága.
hogy jössz ahoz hogy a kádár rendszert fikázod
ez egy teszt volt számomra.
Egyébként a vasfüggönyös korszakban voltam katona,akkor jöttek be az L60-as IFA-k,ilyet vezettem.
Moslék egy rendszer volt,bocsánat,aki nem így érzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!