Rengetegen nem tudnak helyesen írni, rövidítenek (igénytelenül), normális szavak helyett szlengeket használnak. Számomra nagyon taszító, nem is tudom komolyan venni ezeket az embereket. Ti hogy vagytok vele? Nekem fontos, hogy a másik hogyan ír, sok mindent elárul vele.
A helyesírási hiba gáz, a rövidítés nem gond, a szelg zavaró, mert nem feltétlen tudja mindenki, hogy mit is jelent.
Nem feltétlen árul el sokat róla.
2018. márc. 12. 21:08
32/37 anonim válasza:
Sztem mindenki úgy ír, ahogy akar 😉
2018. márc. 12. 23:16
33/37 anonim válasza:
Le fogtok pontozni de! Olvasgatom ezt az oldalt és azt látom, hogy ezzel kínozod magad és mivel biztos akarsz lenni benne, hogy jogosan szenvedsz, ezért még kérdésként fel is teszed. Ezzel azt érted el, hogy most sokan szenvedtek mert olyan dologgal foglalkoztok ami köszönőviszonyban sincs azzal amit szerettek. Kérdem én buta 65%-os válaszoló! Ezt a drága időtöket miért arra használjátok, hogy fájdalmat okozzatok magatoknak? Mindenen lehet bosszankodni és mindennek lehet örülni is. Egy kisgyerek gonosz és értetlen viselkedése sem zárja ki, hogy szeressék. Ha nem akartok ne vegyetek komolyan csak az a baj, hogy magatokat mindig komolyan veszitek akkor is mikor nem kéne. Pl ebben a hatalmas kérdésben.. bocs az észrevételért.
2018. márc. 12. 23:51
34/37 anonim válasza:
A legjobb barátnőm (több mint 25 éve az) sem tudott soha helyesen írni, de ettől még jó ember és komolyan tudom venni. Sőt, a párom sem tud mindent helyesen írni, de gépen vagy telefonon még apám sem, pedig egyetemet végzett, művelt ember. Nekem csak azért megy egész jól a helyesírás, mert lassan tizenöt éve írással töltöm a szabadidőm jelentős részét. De még így is számtalanszor belefutok újabb és újabb kérdéses szavakba, kifejezésekbe, és a vesszőhasználatom sem mindig hibátlan.
Szerintem csak hivatalos levelezésben és regény-, ill. novellaírásnál számít igazán az, hogy minden az utolsó betűig rendben legyen. A mindennapi élet túl gyors ahhoz, hogy mindenki mindig a helyesíráson görcsöljön.
2018. márc. 13. 01:56
35/37 anonim válasza:
#32: Még jó, hogy ez nem így van, te igénytelen suttyó, de ne nagyon fejtsd ezt ki értelmiségi társaságban, vagy akár a munkahelyeden, bár te maximum valami gyári munkás lehetsz, oda meg tényleg nem kell tudni fogalmazni meg írni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!