Rengetegen nem tudnak helyesen írni, rövidítenek (igénytelenül), normális szavak helyett szlengeket használnak. Számomra nagyon taszító, nem is tudom komolyan venni ezeket az embereket. Ti hogy vagytok vele? Nekem fontos, hogy a másik hogyan ír, sok mindent elárul vele.
A durva helyesírási hibák zavarnak, az már kevésbé, ha (egyértelmű)rövidítéseket, szlengeket használnak. Azt meg, hogy komoly, vagy komolytalan ember, nem ez alapján ítélem meg.
2018. márc. 12. 13:43
22/37 anonim válasza:
Polt Péter úrfi nekem is elküldte azt a bizonyos üzenetet. Szerintetek mit vár? Normális? És ilyenek kardoskodnak, hogy a rossz helyesírású ember nem hülye... 😃
2018. márc. 12. 13:48
23/37 anonim válasza:
Nem értem, hogy nem lehet figyelni a helyesírásra? Mármint én nem figyelek rá, jön magától. Arra kéne figyelnem, hogy hibákat ejtsek.
2018. márc. 12. 14:22
24/37 anonim válasza:
A kifejezőkészség inkább számít, mint a helyesírás
(bár gyakran ezek kéz a kézben járnak)
2018. márc. 12. 14:25
25/37 anonim válasza:
Semmiféleképpen sem tudnék komolyan venni egy olyan primitív majmot, aki képtelen a -ba/-be, -ban/-ben ragok, valamint igekötők megfelelő használatára.
Gyakoris példák:
"németbe lakik"
"kikell venni"
"be fejeztem"
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az ilyenek automatikus tiltást kapnak mindenhol, ha nagyon felbąszom az agyam, akkor alapos fejmosást is, hogy ilyen igénytelen suttyóként van pofája rámírni, vagy párbeszédet folytatni bármilyen témában.
2018. márc. 12. 15:20
26/37 anonim válasza:
Petikém, nagyon kérlek, hogy édesanyádhoz fordulj a puncis kérdéseiddel, ne engem zaklass privátban, az itteni válaszaimnak címezve az üzeneteidet. Köszi.
2018. márc. 12. 15:32
27/37 anonim válasza:
1. Ez a net. Az itt irtak inkább a beszélt nyelvhez állnak közelebb
2. Úgy írok ahogy nekem tetszik, mivel egyrészt a magyar élő nyelv, másrészt már nem kapok érte egyest.
3. Egyéni szociális problémád hogy téged mi taszit, hol érdekeljen az engem. Egyáltalán nem fontos hogy megfeleljünk vagy figyelembe vegyük az igényeidet.
2018. márc. 12. 15:54
28/37 anonim válasza:
Amelyk csaj nem tud helyesen irni,arra a pasiknak nem áll fel,de forditva is igaz..
2018. márc. 12. 15:57
29/37 anonim válasza:
Még valami: a nyelv egy kommunikációs eszköz. Lényege hogy a gondolataimat más is megértse, nem önmagáért és a formájáért létezik. Olyan ez mint írni vagy rajzolni a betűket. Ti a rajzolt betűket szeretitek.
2018. márc. 12. 16:04
30/37 anonim válasza:
Azt hiszem Petike mindannyiunknak elküldte ugyanazt a mondatot. :D én is kaptam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!