Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti komolyan tudtok venni...

Ti komolyan tudtok venni ilyen embereket?

Figyelt kérdés
Rengetegen nem tudnak helyesen írni, rövidítenek (igénytelenül), normális szavak helyett szlengeket használnak. Számomra nagyon taszító, nem is tudom komolyan venni ezeket az embereket. Ti hogy vagytok vele? Nekem fontos, hogy a másik hogyan ír, sok mindent elárul vele.

#írás #igényelenség
2018. márc. 12. 07:40
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
0%
,*
2018. márc. 12. 09:09
 12/37 anonim válasza:
55%

Ha már édesanyák megtanított bennünket erre a csodálatos nyelvre, akkor tiszteljük meg őt és a tanárainkat is azzal, hogy helyesen használjuk.

Mindig.

2018. márc. 12. 10:18
 13/37 anonim ***** válasza:
67%
# 12 Egy betű kimaradt. xD
2018. márc. 12. 10:33
 14/37 anonim ***** válasza:
31%

Szerencsére én világ életemben igyekeztem olyan emebereket "magam köré gyűjteni", akik értelmesek. Nyilván nálam is van olyan, hogy elgépelek valamit vagy kimarad egy betű, ez másnál sem zavar. Ami viszont nagyon zavar az a: "muszály", "3-om", "létszi" és társai.

Szóval nem, nem tudom komolyan venni az ilyen embereket és nem is szeretek velük társalogni.

2018. márc. 12. 10:55
 15/37 anonim ***** válasza:
38%

Lehet korreláció, de nem feltétlenül.

Ismerek intelligens, értelmes, (diploma, stbstb) embert is, aki szerint az írásnak csupán annyi a funkciója, hogy érthető legyen. Egyébként mindent pontos j-vel ír, direkt, mert szerinte hlyeség, hogy létezik ly-os is. Amúgy ha akar, akkor tud mindenféle ilyen hiba nélkül is írni.

Aki szerint pedig a szleng használat, vagy rövidítések használata megegyezik az igénytelenséggel, butasággal, stb, azok eléggé felszínesen és egysíkúan állnak a dologhoz, mert nem konkrétan, ill. nem csupán ez az, ami árulkodó. Sőt...

2018. márc. 12. 11:15
 16/37 anonim ***** válasza:
43%

Figyelj, mikor barátnőmmel, vagy a párommal írok, hadd ne kelljen már minden egyes nyomorult szót kiírnom, bakter!

A novelláimban, fanficekben és hivatalos levelekben nem használok rövidítést, de egy sima beszélgetésben igen.

Ettől művelt vagyok, olvasott és széles látókörű. Nem attól lesz valaki buta, mert lerövidít egyes szavakat, vagy véletlenül félrenyom a billentyűzeten.

2018. márc. 12. 11:53
 17/37 anonim ***** válasza:
19%
Attól hogy valaki helyesen ír attól még szexuálisan nem biztos hogy kivánni fogod..
2018. márc. 12. 12:06
 18/37 anonim ***** válasza:
84%

Hát bszrok! :DDD

ma 11:15-ös hozzászóló vagyok, erre jött privátban egy levél, azzal, hogy:

"Attól hogy valaki helyesen ír attól még szexuálisan nem biztos hogy kivánni fogod.."

:DDD wtf

2018. márc. 12. 12:25
 19/37 anonim ***** válasza:
44%
A szleng nem zavar, a helytelen írás viszont nagyon. Van egy F1-es fórum, ahol van egy arc, aki nagyon okosnak hiszi magát minden témában, aztán úgy ír, mint egy csimpánz, egy szava sincs, amit helyesen írna le. Egyszer ezt szóvá tettem, mire ő azt írta, hogy gyorsan ír és nem érdekli, és menjek a fenébe. :D
2018. márc. 12. 12:48
 20/37 anonim ***** válasza:
79%
Nekem is jött ilyen levél, nagy anyázások közepette.
2018. márc. 12. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!