Mivel tehetném jobbá az emberek napjait?
18 éves vagyok (fiú), és azon gondolkozom hogy tehetném jobbá az emberek napjait, akár csak egy kicsit is.
Gondoltam arra, hogy idegeneknek adok ajándékokat, de ezzel még várnom kell, mivel nincs még anyagi keresetem, valamint több embert is boldogabbá szeretnék tenni.
Pólón lévő szövegre is gondoltam, amit ha meglátnak az emberek, akkor elmosolyodnának, esetleg jobb kedvel indulnának a napnak, vagy épp egy picit jobbá tenném ha addig rosszul ment, természetesen itt többre van szükség egy "Legyen szép napod!"-nál, szóval ehhez várnék ötleteket.
Ti minek örülnétek egy idegentől? Mi lenne az, ami miatt jobban/jobbnak éreznétek magatokat? Bármilyen komoly ötletet várok. :)
Mondjuk személy szerint én ajándéknak nem örülnék egy idegentől. Eleve kitől kaphattam kérdés merülne fel, nem e egy bolond, aki mérget, gázt satöbbi akar rám fújatni a dobozka által. Vagy mégis milyen ajándékkal tudnál örömet okozni? Étel ital nem lehet, mert megintcsak gyanús. Vicces pólón maximum tinik mosolyodhatnak el, mert én a felnőtt agyammal már ezt észre sem veszem. :)
Engem az tesz "boldoggá" de leginkább attól csordul örömmel teli a szívem ha látok valakit segíteni másnak. Például szegényeknek ételt ad, aki RÁSZORUL, annak segít. De én nem szorulok segítségre. :)
Köszönöm 1.!
Olyanokra gondolok, mint egy fejhallgató, vagy ha egy szülő a gyerekével van, akkor egy távirányítós autó, vagy akármi, aminek látszólag örülne egy ember (mármint ránézésre, pl. rockernek bakancsot vagy bőrkabátot adnék, nem Nike cipőt :D), természetesen mindegyiket blokkal meg bontatlan csomagolással, hogy ha valaminél nem jó a méret/szín/nem működik, akkor visszavihessék. A bolond hasonlat egyébként nem helytelen, tekintve, hogy nem megszokott cselekvés az országban. :D
Nem feltétlenül vicces pólóra kell gondolni, lehet ez motiváló, vagy bármilyen, ami miatt valakik úgy érezhetik, hogy a problémáikkal nincsenek egyedül és megoldhatóak, erőteljes szöveget akarok. :)
Igen, ettől én is jól érzem magam, igazából emiatt jött meg ehhez a kedvem, mert találtam egy fickót interneten, aki idegeneken segít (közember, nem hírnévszerzés miatt teszi), és úgy gondolom, hogy csak egy embernek kell elkezdenie
ezt ahhoz, hogy (még ha csak hosszú idő után is, de) normálissá váljon a segítségnyújtás. :)
Eleve holmikkal mászkálnék, mondjuk egy nagy mikulástáskával. :D
Lehet, hogy csak gyermeteg álmodozás, de teljesen megvalósítható. :)
Igen, ilyen hatásokra is gondolok, mint amit a közlekedési lámpa okozott számodra. :)
Ha felszállsz a buszra, mosolyogj és köszönj a buszsofőrnek, ettől neki is jobb kedve lesz, és ha sokszor teszed ugyanazzal a sofőrrel, akkor átveszi a szokásod, ő pedig a munkája során ugye rengeteg emberrel találkozik, és minden felszálló utas napját fel tudja dobni ezzel. Már el is indult a lavina. :) Nálunk egyébként van egy ilyen sofőr, ha meglátom, hogy vele utazom, mindig jobb kedvem lesz.
A másik ötletem, hogy vegyél fel egy (pl. sima fehér) pólót, amire rányomtatod az "Élet" szót, majd menj ki egy forgalmas utcára, és osztogass citromot az embereknek. Gondolom ismered a mondást, hogy "Ha az élet citrommal kínál"... :D
Ha idősebb embert látsz nehéz táskát cipelni, ajánld fel, hogy segítesz vinni neki, és közben beszélgethetsz vele egy kicsit, ami szintén jól fog esni neki. Az idősek többsége magányosnak érzi magát, ezért szerintem ez nagyon jó ötlet.
Ha pedig fiatalabbakat, vagy igazából bárkit látsz az utcán, akin észreveszel valami egyedit (vagy akár csak jónak tartod a stílusát/aznapi ruhaválasztását, frizuráját) dicsérd meg rajta. Az ilyen apró figyelmes gesztusok igazi örömet tudnak okozni.
A buszra felszálló időseket, gyerekeket, terhes nőket, mozgáskorlátozottakat, lányokat engedd előre, az is nagyon szép gesztus. Ezt bárhol megcsinálhatod, akárhová mész be, sőt, még az ajtót is megtarthatod nekik.
Figyeld meg pár percig a környezeted, és magadtól is észre fogod venni az adódó lehetőségeket, ahol segíthetsz, örömet szerezhetsz.
Nekem már azzal feldobtad a napomat, hogy létezel, és hogy ilyen jó ember vagy. Több hozzád hasonló "hős" kellene a világra. Csak így tovább! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!