Miért néznek rám rossz szemmel az emberek, ha nem szeretek bizonyos állatokat?
A múlt hét szombatján osztálytalálkozón voltam. Egy rövid erdei kiránduláson vettünk részt.
Na de itt jön a lényeg: Az egyik volt osztálytársam magával hozta a túrára a nagytestű, számomra visszataszítóan ronda és félelmetes kutyáját ami mindenkit végigszaglászott/nyalt.
Én nem hagytam, hogy ezt csinálja, ezért hangosan rászóltam az állat gazdájára, hogy vigye el tőlem a kutyáját, mert nem szeretem a kutyákat és nem akarom, hogy megharapjon, és félek tőle.
Ettől kezdve furcsán néztek rám az emberek. Nem csak a gazdája, hanem a többiek is.
A kérdésem: Miért? Én szeretem az állatokat, kivéve a nagytestű kutyákat, mert félek tőlük egy gyermekkori incidens miatt. Miért tartják furcsának, sőt mi több, visszataszítónak az emberek azt, hogy nem szeretem a kutyákat?
Nekem is volna egy kérdésem. Miért vagy ilyen egyszerű?
Közösségben ha nem vagy az a tipikus középpont típus, akkor jobb pártatlannak maradni olyan témákban, amik megosztják az embereket.
Utálod a kutyákat?
Bocsi, de allergiás vagyok rájuk. Nagyon cuki, de nem lehet a közelembe.
Elintézve és még téged sajnálnak... Ennyire egyszerű a helyzet, de szerencséd van, mert most kaptál egy olyan leckét, ami a jövőben akár a munkahelyedbe kerülhet.
Vagy kinéznek a munkahelyről, máshol hátrányos megkülönböztetésben részesülhetsz, stb.
Magyarul: Tanuld meg a játékszabályokat ha közösségben vagy, mert úgyis te vesztesz ha egyedül vagy a véleményeddel.
Először csak tapogatózz, hogy kivel-hogyan.. majd utána csak éles véleményeket.
Teljesen jogos volt a reakciód. Attól még szeretheted a kutyákat, de ha rossz élményed volt velük kapcsolatban, akkor teljesen érthető.
Hha nem bántott volna soha egy kutya sem, akkor is jogod lenne ahhoz, hogy ne nyaljon-faljon téged, pláne úgy, hogy nem akarod.
Van, aki meg a macskákat sem szereti. Ez ízlés kérdése, el kell fogadni és kész ezen nincs mit magyarázkodni sem sértésnek venni.
#6 Azért nem akarod megérteni, mert én a valóságra, a tényleges életre adtam tanácsot, nem egy elképzelt utópisztikus élethez.
Ahogy láthatják a kérdező is!!! megtapasztalta, hogy ez megy. Ilyenek az emberek. Ezen nem tudsz változtatni.
A jövőben pedig vagy ismétled a dolgot és "őszinte" maradsz, de az sok negatív hatással fog járni vagy megtanulsz alkalmazkodni.
Ilyen az élet, a gyk-n könnyű "jó tanácsokat" adni, meg hogy mi lenne a jó, de az életben ez sokszor nem működik.
ui: Ez nem csak "Magyar" példa.. mindenhol ez van.
Ha még aktuális:
Lehet azt mondani: "Vidd el tőlem a kutyádat, mert nem szeretem a kutyákat, nem akarom, hogy megharapjon és félek tőle!"
Vagy lehet azt is, hogy: "Kérlek, hogy ne engedd a kutyádat hozzám. Én félek a kutyáktól, mert régebben megharapott egy, és ezt nem tudtam elfelejteni."
Az egyik után majd furcsán fognak rád nézni az emberek, a másik után meg nem. Válaszd ki magad, hogy melyik az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!