Azok akik már túl vannak rajta! Ti sokat készültetek az érettségire? Nagyon féltetek? Hogy sikerült, az írásbeli vagy a szóbeli volt nehezebb?
Mindig jó tanuló voltam, átlag 4-es. De a gimi végére nagyon el lustultam, utáltam már bejárni, és tanulni is. :D Előre hozott föci érettségire rendesen készültem, pár ponttal csúsztam le az 5-ről.
Utolsó évben érettségi előtt elkezdtem a tételeket nézegetni, majd előtte kb 2 héttel bele fogtam egy könyvsorozatba amit nem tudtam letenni, szóval így maradt pár napom tanulni. Összegezve mindenből 3-ast kaptam úgy hogy annyira nem tettem oda magam, és a legrosszabb tételeket húztam (az volt a mákom, hogy kidolgoztam őket, így emlékeztem néhány dologra). Amúgy annyira nem kell félni tőle. Töritől nagyon féltem az esszétől, de alig vesztettem pár pontot, pedig csak azt írtam le ami a forrásanyagban, és az atlaszban volt. Szóval no para! :D Használd a segítséget amit adnak és meg lesz. Nyilván érdemes készülni ha jobb jegyet akarsz, ezt csak azért írtam le, hogy én hogyan álltam hozzá, és ahhoz képest milyen lett.
Utolsó vagyok!
Hogy melyik nehezebb? Hm, nem is tudom. Szóbeli előnye, hogy a tanár segít rávezetni a megoldásra ha el is akadsz. Vagy kifelejtesz valami fontosat, akkor rákérdez. Így talán az "könnyebb". De érdemes egyeztetni a tételeket és hogy mit várnak el.
Történelemből úgy jártam, hogy a 2. vh volt megadva, kidolgoztam, majd mikor kihúztam, ott derült ki hogy egy bizonyos csatáról szólt a tétel, amit csak érintőlegesen vettem bele. Szóval nem tudtam rizsázni róla. A tanárom meg nem volt hajlandó átnézni a tételeket előtte, kidolgozásban meg nem jutottunk el addig. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!