Pár hónap alatt fel lehet készülni a vizsgára?
Figyelt kérdés
2 hónap múlva vizsga. 2 hónap alatt napi pár óra tanulással fel lehet készülni úgy hogy át mennyek a vizsgán? Mivel ez OKJ nem a maximum a cél, csak hogy meg legyen. Persze tanultam az évek alatt, csak nem eről tettem meg magam. Ti mit gondoltok? Csak normális válaszokat, a viccelődést most mellőzzük.2018. febr. 23. 11:16
1/6 anonim válasza:
"át mennyek"
Neked nem. Előbb tanulj meg magyarul.
Amúgy egy egyetemi vizsgára 1 hét alatt simán fel lehet készülni, ha előtte is tanultál és elvégezted a feladatokat.
2/6 anonim válasza:
Én az OKJ vizsgámra pár napot tanultam + a beadandómat pár nap alatt raktam össze, és nem "csak" átmentem, jól meglett.
3/6 A kérdező kommentje:
1 válaszoló igen, van egy kis helyesírási problémám köszönöm, hogy rá világítottál.
2018. febr. 23. 12:29
4/6 anonim válasza:
Énszerintem simán. Hogyha tényleg komolyan is veszed a felkészülés-dolgot. Meg amúgy szerintem még 1 hónap, vagy kevesebb idő alatt is, hogyha nagyon intenzíven csinálod. Csak el kell határoznod magad, hogy megcsinálod, meg fogod csinálni; el kell hinned magadról, hogy képes vagy rá; hogy lehetséges.
5/6 A kérdező kommentje:
Nah igen ez ami nehéz számomra elhinni hogy képes vagyok rá, de meg akarom csinálni.
2018. febr. 23. 19:38
6/6 anonim válasza:
Ne legyél kishitű, bárki képes rá; akkor te miért ne lennél, akkor teneked miért ne járna? Te is ugyanolyan ember vagy mint a többiek, mint mások, megérdemled, hogy legyen nyelvvizsgád, és még ,ha ennyire szorít az idő, akkor is meg tudd csinálni! Elég pró vagy , mint mindenki más is, hidd el magadról! Ha sok múlik rajta, hát akkor mindenképpen meg kell legyen, olyan opció nincs, hogy ne lehessen meg; ne aggódj, vegyél egy nagy levegőt, szusszanj, ugorj neki, és kezdd el csinálni!:) De előbb nyugodtan nyugodj meg, tehát készítsd fel magadat lelkiekben; nem kell már most rögtön, azonnyomban nekikezdeni; először csak hangolódj rá, ha szükséges;meg ma már ne kezdj bele, de amikor érzed, hogy "most már mindenképpen szükséges.", akkor toljad. De nem kell úgy rápörögni, hogy ezerrel, hanem persze a megfelelő tempóban természetesen; mert ha csak átrohansz a tananyagon, nem rögződik semmi .Tehát azért adj mindennek időt, és ha már az agyad pl nem képes több információt befogadni ,akkor tarts szünetet, amíg regenerálódik. Esetleg megnézhetnél 1-2 filmet felirattal is, eredeti szinkronnal, hogyha találsz ilyet; de ezt mondjuk így külön még a tanulás-részébe mondom, tehát nem a kikapcsolódás-részébe. Meg szerintem töltögessél ki olyan gyakorló-feladatokat; akár ami a weboldalukon meg van adva, többféle nyelvvizsga-oldalon is szétnézhetsz; meg pl jók lehetnek, ha ilyen érettségis-lapokat is kitöltesz, és megnézed az eredményt. Átolvasol esetleg mások által kidolgozott témákat is, meg te is írsz hozzá, ha eszedbe jut neked mégvalami; vagy írhatsz pl saját szórakoztatásodra idegen-nyelven fogalmazást, és odaadhatod a tanárodnak, hogy ellenőrizze le, jó-e; aztán átnézed, miket hibáztál, angolból pl van Kis angol nyelvtan,nem tom, milyen kell, szal abból van pl ilyen összefoglalós könyv, biztos a többi idegennyelvből is. Nem kell f.sni, rápörögni, ráparázni. Az idegeskedés is csak felőrli az energiáidat, amit tanulásra fordíthatnál, szóval határozd el magad, hogy meglesz, és akkor meglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!