Aki ebben a helyzetben van mint én hogy kezeli?
Te még szerencsés helyzetben vagy mert legalább akarod
Én nem tudtam hogy mihez kezdjek de ráadásul semmit nem is voltam hajlandó csinálni mert mindent utáltam
A lényeg nem az hogy tehetséges legyél valamiben hanem hogy szeresd csinálni
Gyakorlat teszi a mestert, ha valamit szeretsz csinálni és sokat csinálod abban jó leszel
Tehát a kérdés nem az hogy miben vagy tehetséges hanem hogy mit szeretsz csinálni
Túlságosan nem jó szétforgácsolni az energiáinkat. Ha érzed, hogy sportban, művészetben nem lehetsz kiemelkedően eredményes annyira, hogy ez később a megélhetésedet is biztosítsa, de azért van eszed, akkor tanulj felsőoktatásban olyan szakon, amihez azért van affinitásod. A nyelvtanulás a legjobb befektetés, szinte az egyetlen olyan tudás ami minden területen hasznos.
Mellette meg keress olyan hobbit, amit igazán élvezel, de itt ne akarj nagy eredményekre törekedni, csak egyszerűen érezd jól magad.
Egy apróságot kifejeltettél, lehet ez miatt nem találtad meg:
Nem létezik olyan, hogy valamit kipróbálsz és tehetséges vagy benne.
MINDENKI aki rajzolni tanul eleinte semmit nem tud, mivel.. Így működünk. Valaki kevésbé kreatív, de ugye ezt is lehet fejleszteni.
Akkor leszel valamiben tehetséges, ha élvezettel csinálod és kitartasz mellette, és nagy energiát fordítasz rá.
Én elkezdtem pingpongozni, ütőt sem tudtam fogni. Mondhattam volna hogy semmi tehetségem hozzá, helyette több órán át éjfélig gyakoroltam, míg a végére már ezerszer jobban toltam, mert közben végig figyeltem a hibáim, és élveztem a tanulást.
"egyre szerencsétlenebbnek érzem magam "
Hát ha ilyen szerencsétlennek állítod be magad, nem is csoda.
Mintha fára kéne másznom, de nem tanultam meg előtte járni, és egyik fára se sikerülne felmásznom ezért depressziós lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!