Miért van az, hogy bizonyos dolgokat adott helyzetben ciki megkérdezni az adott esetben kinek kell igazat adni?
Egy konditeremben van és üvölt a zene. Egy ember megkéri, hogy még jobban nyomják fel a hangerőt. Ha szólsz kinevetnek, nem fognak asszertívan hozzáállni a dologhoz. Az asszertív alatt azt értem, hogy felaljánalak egy kompromisszumot. Még 10 percig üvölt utána lejjebb halkítják.
Ugyanitt vagy. A teremben valaki szól, hogy nyissák ki az ablakot mert meleg van. Te szólsz, hogy csukják be mert fázol?
Szerintem a kérdező az osztályteremben fázik.
Igen én szoktam szolni az ilyesmiért, ha zavar
Én egyik helyen sem szólnék.
Konditeremben üvölt a zene: más helyre járnék, ahol jobb a légkör.
Ha a második példánál osztályteremre gondolsz: ha lehet, pulóvert vennék, ha nem, akkor arra gondolnék, hogy előbb-utóbb úgyis véget ér az óra, addig meg kibírom.
Talán sőt biztos, hogy rosszul fogalmaztam.
Inkább azt kérdezem, hogy becsúkattatni az ablakot "cikibb" mint kinyittatni, felcsavartatni a zenét menőbb mint lehalkíttatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!