Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van megoldás kajafüggőségre?...

Van megoldás kajafüggőségre? Más is van ilyen helyzetben? Ha igen, akkor hogyan kezeli ezt?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok és kiskorom óta ímádok nassolni. Nincsen súlyfelesleg csak a hasamon meg egy kicsi a fejemen így sokszor néztek már terhesnek..:S Nem tudom más is van-e ilyen helyzetben,de nagyon idegesítő. Állandóan a kaján jár az eszem! Szó szerint! Mindent megkívánok!! Legtöbbször gyors kajákat sajnos! De megkívánok édességeket, sütiket, csipszeket, rendes főttételt! Ha itthon a konyhában van például egy tányérban kiszórva mogyoró nem bírom visszafogni magam!! Elöször veszek 1 marékkal, utána visszamegyek még 1gyel utána még 1gyel és ez megy amíg szépen lassan meg nem eszem az egész tál mogyorót.

Már kétszer csináltam a 90 napos diétát (fogyókúra). Akkor muszáj voltam visszafogni magam. Nem ettem semmi olyat amit nem szabadott, de attól ugyanúgy mindennap a kajákra gondoltam és majd megőrültem. Amikor elöször csináltam és abbahagytam bepótoltam mindent ( pizzák, hamburgerek, csipszek), mint egy őrült. Másodszorra a diétát majdnem 2 hónapja kezdtem el és pont ma hagytam abba. Végtelen listát tudnék arról írni, hogy mit ennék szívem szerint, de megpróbálom visszafogni magam, de elég zavaró, hogy a nap 24 órájában ez jár a fejemben...:S

Sokszor hallottam, hogy a kajafüggőség oka valami lelki trauma, de nem emlékszem rá, hogy nekem lett volna valami az életemben ami annyira megviselt, hogy ezért egyek, mert elég régóta kaja függő vagyok, mondjuk az elmúlt 1 évben durvult el ennyire.

Nagyon elégedetlen vagyok viszont mindig mindennel, lehet ez kiválthatta? Mondjuk nem hiszem.. + itthon nem nagyon szokott főttétel lenni se süti, csak mirelit meg tészta... Így ha másnál vagyok és ott a finom étel meg sütik legszivesebben megennék belőlük egy csomót, de nem szeretnék pofátlan lenni, lehet ezért is mennék sokszor gyorsétterembe.

Van erre valami megoldás? (A fogjam magam visszán és a főzzünk többeten kívül, mert próbálom magam visszafogni, de attól még folyamatosan arra gondolok + volt olyan eset, hogy vártam, hogy megegyem itthon a vacsorám, de mire hazaértem megette valaki és sírva fakadtam, ennyire kihat rám:S A főzésről meg itthon hiába magyarázok a szüleimnek egyik fülén be a másikon ki, mindig a pénzre fogják, ami eléggé nem normális dolog ha ésszerűen belegondolok, nekem meg még nincs saját keresetem így ezzel sem tudok mit csinálni:S)

2012. júl. 2. 11:51
 1/4 anonim ***** válasza:
ez nem ételfüggőség. ez helytelen táplálkozás. azért érzel így,mert otthon nem csinálnak rendes ételt... úgyhogy inkább a helyedben a zsebpénzedből elmennék főzelékfalókba (semmiképpen ne ilyen mcdonaldsba vagy más hasonlóba), és ott költeném el a pénzt. ne nassolnivalókat vegyél...hanem gyümölcsöt. ez nem ételfüggőség,hanem arról van szó,hogy nem eszel normálisan.
2012. júl. 2. 11:58
 2/4 anonim válasza:
hát én ugyanígy vagyok, csak én 10 kgval dagibb is vagyok, mint kellene, így nálam még sz@rabb... de én rendesen eszek főtt ételt is. de nagyon sokszor gondolok a kajára én is, kimegyek a konyhába nézelődni h mit ehetnék akkor is, ha előbb ebédeltem. Egyszerűen imádok enni, mind1 mi az. mind1, h főtt étel, vagy chips, vagy csoki, vagy gyümölcs, meg zöldség, a lényeg h enni lehessen. utálom, de nincs akaraterőm!
2012. júl. 2. 12:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igen, igen!! Hiába vagyok jóllakva, mondjuk eszek főttételt csak nem annyit amennyit kéne. Most ettem zöldbabfőzeléket utána nem bírtam ki és hasábburgonyát is. De csak csipegettem. Megnyugtat, hogy nem csak én vagyok így. Sokszor ettem csak úgy akkor is amikor tele voltam, az ízek miatt!

2012. júl. 2. 13:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagyon ismerős helyzet. Nekem is sokszor egész nap a kaján jár az eszem és úgy érzem nem tudok annyit enni hogy utána pár órával már ne újra erre gondoljak. olvastam erről sokat, ha gondolod írj privit mert hosszú.
2012. júl. 3. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!