Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Érdemes lenne az írással...

Érdemes lenne az írással foglalkoznom?

Figyelt kérdés
Rengeteg szabadidőm van. A nap 24 órájában otthon vagyok, gyakorlatilag nincs semmi hasznos elfoglaltságom. Arra gondoltam, talán érdemes volna regény írással próbálkoznom. Eléggé kreatív alkat vagyok, sokszor írtam már vázlatokat kisebb történetekről. Ami még érdekelne az a filmezés. Szívesen rendeznék is, vagy megírnék egy forgatókönyvet egy adott filmhez, de ehhez már gondolom szakképesítés szükséges és kapcsolatok. Ahogy nézem ezeket a mai Hollywoodi filmeket, gyakran az az érzésem, hogy én ennél egy nap alatt jobbat összehoznék. Volna értelme belekezdeni szerintetek? 43/F

2018. febr. 2. 19:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
51%

"A szakmai fogásokat valóban meg lehet részben tanulni.

De az írásra késztetés az, ami vagy jön, vagy nem." Te kevered a dolgokat. ez ugyanolyan munka mint bármi más. meg lehet tanulni ebben is fegyelmet tartani. Egy amatőr valóban megengedheti magának hogy akkor írjon ha kedve van, de aki ebből él az nem.

2018. febr. 4. 19:31
 12/12 anonim ***** válasza:

"Te kevered a dolgokat. ez ugyanolyan munka mint bármi más. meg lehet tanulni ebben is fegyelmet tartani. Egy amatőr valóban megengedheti magának hogy akkor írjon ha kedve van, de aki ebből él az nem."

Megint kevered a dolgokat.

Ugye az nem kérdés, hogy a kérdést nem egy profi tette fel? Na, a válasz is ennek fényében íródott.

És egy profi sem kezdte profikén - először mindenki amatőr. Késztetése van az írásra, nekiáll, aztán szerencsével/ szorgalommal/ alázattal elsajátíthatja a fogásokat, majd még több szerencsével profivá válhat ( már ha ez azt jelenti, hogy meg is él belőle - ami ma Magyarországon alig tucatnyi emberről mondható el).

De az írás nem olyan mint a villanyszerelés, hogy eldöntöm hogy az leszek, megtanulom a tananyagot, aztán elkezdek villanyszerelőként dolgozni.

2018. febr. 4. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!