Milyen az, aki áldozattípus?
Szerintem aki önhibáján kívül áldozati szerepbe kerül és nincs módja ezen változtatni, az maga az áldozat, nem "áldozattípus". Aki mások érdekeit a sajátja elé helyezi, az alázatos, de ettől nem feltétlenül áldozat.
Szerintem az az áldozattípus, aki megtehetné, hogy változtat a helyzetén, de inkább az egyszerűbb utat választja és felveszi az áldozati szerepet, azt várja, hogy mindenki megsajnálja és az ölébe hullik minden úgy, hogy ő nem tett érte semmit. Például amikor valaki mondjuk munkanélküli és csak sajnáltatja magát, hogy "jajj milyen rossz nekem, nem tudom befizetni a számlákat, az a bunkó főnököm kirúgott, biztos csak azért, mert csúnya vagyok, a nők is emiatt nem szeretnek" és mások jólétére irigykedik ahelyett, hogy felemelné a s€ggét és elmenne munkát keresni (de ha ezt szóba hozod, akkor jön a "jajj itt vidéken nincs munka, külföldre nem tudok menni mert nem beszélek xy nyelven, már százezer helyre beküldtem az önéletrajzom blabla").
Az áldozattípus aki olyan jeleket küld, mint gyámoltalanság, bátortalanság, határozatlanság, nem mer a szemedbe nézni, félénk, halk, visszahúzódó, hamar összerezzen.
Az állat világban is azt támadják az erősek, aki elesett és gyenge, mert azzal nem kell küzdeni.
Az embernél is így van, úgymond vérszemet kapnak az agresszorok ha ezt látják valakiben, a vadállatias ösztön zöld utat nyer és ezek a jelek felbátorítják arra ,hogy meg teheti amit akar a másik emberrel ,mert pontosan ezt olvassa ki belőle.
- Annyira akar figyelmet, hogy megteszi azt vagy kimondja azt, amit nem kéne
vagy
- Naiv
vagy
- Hagyja magát kihasználni
vagy ezeknek a kombinációja
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!