Az rossz tulajdonság, ha fiatalabbnak hisznek a koromnál?
Hasonló cipőben járok, kérdező. Én most 32 vagyok, és mostanában kezd rajtam meglátszani a korom. De emlékszem, 3 évvel ezelőtt, mikor 29 voltam, utaztam busszal külföldre, és szóba elegyedtem egy sráccal, akinek nagyon elkerekedtek a szemei, mikor mondtam, hogy tanár vagyok. Emlegettem a "gyerekeimet". És mikor kérdeztem, mennyinek gondolt, azt mondta, 18-19. :D
Alapvetően szerintem még mindig jobb, ha fiatalabbnak nézel ki, mintha idősebbnek annál, mint amennyi ténylegesen vagy. Bár nekem sok problémám volt ebből 30 éves koromig. Bizonyos emberek hajlamosak lekezelően bánni a gyerekekkel, tinikkel, fiatalokkal. Azt hiszik, be lehet nekik szólni, lehet nekik bunkó módon odavakkantani valamit boltban, plázában, buszon, mert a gyerek úgysem fog visszaszólni. Tudnék sztorikat mesélni...
Én erre nagyon ugrom, pont azért, mert sokszor volt rá precedens életem során. Az a bosszantó benne, hogy TUDOM, ha tudná az illető, hogy 30+ vagyok, és nem 18-20-nak gondolna, akkor nem így szólna hozzám, hanem jóval udvariasabban. De a gyerek úgysem fog visszadumálni...
Hát meglepődnek, mikor visszadumálok és kikérem magamnak a hangnemet. :)
Szóval én tapasztaltam árnyoldalát is. De azért túl lehet élni. :)
Ja, és akkor válasz a kérdésedre: Hogy tudnál ezen változtatni? A komolyabb öltözködés tényleg hatásos lehet. Esetleg drámaibb smink.
Nekem a hajszínváltoztatás is bevált anno. Érdekes, azt mondják, a fekete öregít és a világos haj fiatalít... Nálam pont fordítva volt. Sötét hajjal gyerekfejem van, szőkén kevesebb atrocitás ért.
De ha nem érzed jól magad a felnőttesebb ruhában vagy sminkben, akkor meg tojd le. Egy idő után rajtad is fogni fog az idő - én vagyok az élő példa. :)
9-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!