Haragudtatok már meg facebook like/komment hiánya miatt?
Komoly önértékelési problémáid lehetnek...
De hogy válaszoljak: Olyan mértékben nem érdekel, hogy ki mit lájkol Facebookon... Magamról kb évente egyszer ha posztolok valamit nyilvánosan. Témaspecifikus csoportokban már gyakrabban, de ott se érdekel ki mennyit lájkol. Én magam is max 1-2 lájkot osztok ki havonta, és azt sem a semmit mondó, mások által túlértékelt életesemények alatt.
Haragudnék, vagy rosszul esne, hogy "szarik rá", de mondjuk 30 éves koromra már megtapasztaltam azt, hogy sokan "követnek" és figyelnek, pedig semmit nem lájkol. Tehát nem az a típus, de mégis tud róla, meg is említi amikor találkozol vele, tehát számításba vagy véve. A másik pedig, mióta a facebook nem időrendben mutatja a posztokat, sokakat nem is látok. Így engem se. Legjobb barátaim néha nem látják a posztjaim, és azonnal mennek nézni ha mondom kinn van pedig, pert nem mutatta nekik a facebook.
Ez egy dolog.
De ez csak a körítés. Neked és másnak (mindenkinek) az esik szarul, ha valamit közölsz, kiadsz magadból nincs viszonzás, legalább egy like gomb, vagy egy mosoly. Nagy igazság az, hogy az embereknek az esik a legszarabbul, ha levegőnek nézik. Ez baromi igaz, és ha valakivel nagyon kiakarsz szúrni, ez jó módszer...
Csak hogy a facebook magával hozza azt a hordalékot, hogy te ugyan kiadod magadból az információt, de mivel nem személyes, az embereknek nem kötelességük örülni veled. Mert nincs rádhangolódva mintha direkte veled találkozott volna.
Kb naponta látok de hetente biztos olyat, hogy ismerős megosztott valamit, neki nagy dolog de nekem csak a x ezredik újabb facebook bejegyzés. Két metró átszállás között rápillantok és épp nem vagyok olyan hangulatban akkor nem likeolom be, csak tovább görgetem, aztán elfelejtem és végén nem keresem újra. stb
Utoljára 16 évesen volt ilyen velem.
De nem biztos hogy látták. Nekem is általában közelgő eseményeket, reklámokat, meg különböző oldalak marhaságait hozza fel, nem az ismerőseim dolgait. Ezek az oldalak ugyanis fizetnek érte hogy minél többen lássák őket.
Nem. Ha tényleg valami nagy esemény történik, akkor azok, akik közel állnak hozzám, fontosak, úgy is élőben fognak gratulálni.
Fb-on azok szoktak, akikkel nem is tartom a kapcsolatot, osztálytársak, akiket 5-10 éve nem is láttam. Nem tartom számon, hogy melyikük, mit lájkolt :D
És egyébként is iszonyatosan gáz valamit azért kitenni, hogy majd számold a lájkokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!