Miért hiszi mindenki azt, hogy a múltat csak úgy el lehet nyomni magadban?
Szakításos sztori, ami után maradt bennem egy tüske, ami miatt szívesen leülnék a volt barátnőmmel beszélni, hogy túltegyem magam a témán, csak nem olyan egyszerű, ha mindenkitől azt kapom, hogy mit jövök fel mindig a múltal, igazán elfelejthetném már az egészet...
Mintha tényleg így menne, hogy akkor a sérelmeket random elfelejtem, abban pedig nem hiszek, hogy ha elfojtom a problémákat, abból bármi jó kisülhet...
Aki belátja tegnapi tévedését, azt bizonyítja, hogy ma bölcsebb, mint tegnap volt.
.
A kérdésre válaszom tehát: nem lettek bölcsebbek.
Aki a múltját el akarja felejteni és mindent meg is tesz ezért, azt kockáztatja, hogy a jövőben ugyanazt a hibát fogja elkövetni.
Nincs igazán jövője annak, aki nem emlékszik múltjára.
.
Elnyomni a múlt emlékeit?
Minnél jobban el akarja nyomni, annál többször gondol arra, mit akar elfeledni, tehát újra és újra átéli azt.
Szerintem sokan és én sem hiszem azt, hogy a múltat el lehet vagy el kéne nyomni...
Tanácsokat érzelemmentesen meg könnyen tudunk egymásnak. (még te is):)
Utolsó: itt nem arról van szó, hogy vissza akarnám csinálni a történteket...
Szimplán csak szükségem lenne egy olyan párbeszédre a volt barátnőmmel ahol tényleg úgy érzem, hogy megérti néha bennem mi játszódott le, vagy legalább "érdekli", és nem csak azt kapom hogy tegyem már túl magam a múlton.
Az egész csak azért maradt bennem , mert amíg neki is gondja volt szakítás után, akkor én nem küldtem a francba,aztán amint előbb túltette magát az egészen hirtelen jött, hogy felejtsem már el a témát...
Ha elhatározod, hogy elengeded ezt az egészet és el is engeded akkor megoldódik a problémád, nem lesz benned felesleges feszültség, fájdalom.
Az élet megy tovább. Fiatal vagy élvezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!