Hát én naponta több olyan lányt látok munkába menet, akikbe gondolkodás nélkül belezúgnék, a rossz tulajdonságaiktól függetlenül is.
Ez bennünk van biológiailag, a vonzó külsőnél ehhez nem kell több. 4 milliárd éves evolúciós ösztönt nem változtat meg 3-400 ezer éves kulturális -és szociológiai fejlődés, amikortól is beszélhetünk egyáltalán "szeretetről".
A szeretet csak egy túlmisztifikált, magunk által gyártott fogalom rokonaink védelmére és a párosodási hajlamunkra. Mindkettő a fajfenntartás eszköze, semmi több.
Igen.
Kevés infó. Mit jelent az, hogy szeretni?
Alapszeretet könnyen kialakul bennem embertársaim iránt, de ez persze nagyon gyönge még. Inkább csak jóakarat, esetleg rokonszenv. De azért valahol a szeretet is benne van. Ha már az állatokat szeretem, így általánosan (kivéve az élősködőket és a hangyákat), akkor az embereket is szerethetném, de túl jól ismerem ezt a fajt és nem véletlenül vagyok kissé mizantróp. De egy szimpatikus idegen már átviszi a lécet. De ez még nagyon gyenge, igazi szeretethez legalább egy kicsit ismernem kell az adott embert.
Aztán persze minél jobban megismerem, annál esélyesebb, hogy ez elmúlik, sok dologra érzékeny vagyok.
De bizonyos embereknek különösen vonzó kisugárzásuk van, akár még kisebb jellemhibákkal is dacolnak, az ilyet sokkal könnyebb szeretni.
Alapból minden embert szeretek, úgy mint az életet.
Az más kérdés hogy utána ez könnyen tud változni
Mint embert, igen, ha cselekedetei és emberi tulajdonságai erre predesztinálják.
A szerelemhez azonban ennél jóval több kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!