Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is utálja az "idegen...

Más is utálja az "idegen szagot" ha ottalvós vendége van?

Figyelt kérdés
Külföldön élünk, a lakás nagy, minden rokon napokig itt lakik, ha meglátogat. Örülök nekik, de annyira kiborít az ilyesmi, mint hogy más illata van az otthonunknak hazaérve. És akkor még ott van, hogy mindenhova szétszórják a cuccaikat, átállítják a fűtést ahogy nekik tetszik, “segítek” jelszóval egész nap a seggemben lógnak és mindenbe belekontárkodnak, holott tudják, hogy utálom ha a vendégem nekilát takarítani-pakolni... de legeslegjobban a szag zavar, nem tudom miért. Furcsa vagyok? 🙂
2017. dec. 19. 15:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy furcsa, teljesen természetes, hogy idegen illatokat érzel, hiszen mindenki más illatszereket használ, más higiéniája van ami ezek szerint Tőled idegen.

Az otthonunknak mi nem érezzük az illatát, de ha egy kívülálló bejön rögtön feltűnik.

Ha kedves rokonok, lépj túl rajta, hidd el a szeretet többet ér, mint néhány napos idegen illat, talán meg lehet szokni.

2017. dec. 19. 15:27
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Én olyan vendéget nem fogadok akit nem szeretek. Akit meg szeretek annak nem zavar az illata hanem örülök hogy itt van.
2017. dec. 19. 15:30
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Te egyszerűen csak nem szeretsz embereket vendégül látni. Nyugi ezzel sokan vannak így, de azért eléggé lekezelően beszélsz róluk...
2017. dec. 19. 15:36
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

Egy kedves rokonnal meg lehet beszélni, hogy ne hagyja szét a holmiját és a fűtést ne programozza át.

A nagyobb baj inkább az, hogy a jelenlétük idegesít, hogy segíteni szeretnének, hasznossá tenni magukat, nem akarják, hogy kiszolgáld őket. Minden normális ember így tesz.

Ha szívesen látod őket, akkor elviseled, ha zavar, akkor nem fogadod őket legközelebb.

2017. dec. 19. 15:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem szoktam érezni,kivéve ha valakinek erős testszaga van-de ez a vendégeimmel még nem fordult elő,inkább buszon,munkahelyen éreztem.Az más ha zavar valakinek a parfüm,tusfürdő,testápoló illata.A tanulmányaim folyamán voltak lakótársnőim, de azon nem gondolkodtam,hogy zavar az illatuk.Az egyik lakótársnőm kifejezetten jó illatú kozmetikai cikkeket használta utána mindig kellemes illat volt a szobában,nem túl erős.de érezhető.
2017. dec. 19. 15:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálam még sose aludt olyan, aki után szagos lett volna a lakás.

Ha ennyire idegesítenek, ne hívd őket többet. Menjél te hozzájuk.

2017. dec. 19. 15:58
 7/8 A kérdező kommentje:

1 -Köszi, de nincs min túllépnem, ez nem döntés kérdése, zavar, nem tehetek róla. Említeni nyilván nem szoktam, csak meg akartam tudakolni, hogy van-e még bárki, aki szintén így érez. Emiatt nem kedvelem őket kevésbé, nem változtat semmin, csak ez van. :)

2 - Nem hiszem, hogy külföldön élve megmondanád a gyereked nagyikájának, hogy nem fogadod, mert zavar a szaga. Ezt egy felnőtt ember amúgy sem teheti meg senkivel, “ne gyere, zavar a szagod”. Amúgy sem az adott illető szaga zavar, hanem az, hogy a mi otthonunk illatán változtat a jelenlétével hozzáadott plusz dolgokkal.

3 - Nagyon tévedsz, szeretem a vendégeket, és az emberek szeretnek nálam lenni. Van olyan barátnőm, aki rendszeresen éjfélig marad, még ha délben jön is. Amit én nem szeretek az az, ha kifejezett kérésem ellenére századszor is belenyúlkálnak az intim fehérneműim közé “segítek elpakolni” kézzel elöblítik, majd zsírosan elteszik a tányért, holott ott a mosogatógép, de “segítek mosogatni” és hasonló dolgok. Feleslegesen vonsz le következtetést egy olyan helyzetről, amiről csak 3 mondatot ismersz.

5 - Úgy látszik rosszul fogalmaztam, elnézést. Nincs szó testszagról, illatokra gondoltam, az öblítője, a tusfürdője, a parfümje... mindez hozzáadódik a szokott “otthonillatunkhoz” és emiatt belépve nem a szokásos jó érzés fog el, ez zavar. A lakótárs más, mert ő mindig ott van, vele együtt alakul ki a ti otthonotok jellegzetes illata.

6 - Ez nem így működik, hogy hirtelen kitiltom a családot. ANNYIRA azért nem zavar, de még ha akkora gond lenne, akkor sem sérteném meg őket ezzel. Egyszerűen csak egy rossz érzés, nem egy súlyos probléma, nem megoldást keresek, hanem csak kíváncsi voltam, mások mit gondolnak erről.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

2017. dec. 19. 16:49
 8/8 anonim ***** válasza:
58%
Rendben,így hogy részletesebben kifejtetted már érthetőbb.Valószínúleg az átlagosnál érzékenyebb vagy az illatokra.Engem a dohányfüst szokott zavarni-ezt szóvá is teszem az otthoniaknak,ha valaki minőségtelenebb cigarettát szív.Meg nem is dohányzom,így már egy szálat is megérzik a helyiségben.
2017. dec. 19. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!