Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Introvertált személyiség...

Introvertált személyiség (INFJ), de mégse? (Többi lent)

Figyelt kérdés

A kérdésem lehet hülyén fog hangzani, de már én is elbizonytalanodtam egy csöppet az utóbbi időben. Néha-néha ki szoktam töltögetni MBTI teszteket, mert én is annak a híve vagyok, hogy az embernek a személyisége azért csak-csak változik/csiszolódik idővel. (kor, körülmények változása, események-történések ráhatása stb.) Ami stabilan ki szokott jönni az INF, ahogy a kép is mutatja. A negyedik attribútum ahogy látjátok egyszer-egyszer átfordul P-be. Az első három elég dominánsan van jelen a tesztjeim kitöltése eredményeként, ez úgy mond fix! Minden (I)NF aspektusa amit a szakirodalom felsorol, totálisan passzol(nak) a valóságban is a külső visszaigazolások alapján is. (Meg a saját érzéseim is ezt sugallják)

DE! Most jön a DE. Az introvertáltság jellemzői elég erősen végigkísérték az életemet (gátlásos, szégyenlős vagyok, ezek java részét már „ledolgoztam agyban”) az eddigiek folyamán, de 2-3 éve azt vettem észre, hogy társaságban egyre többet hangadó vagyok, random idegenekkel olyan lazán szóba elegyedek, mintha régi barátok lennénk. Eklatáns példája a feltett kérdésemnek a tegnapi Puzsér (tudom, megosztó személyiség, de nekem átjön amit a vitatott stílusával próbál sugallni, de ez most nem releváns ugye) előadása volt. Kérdéseire elsőként „jelentkeztem”, volt is egy technikai malőr, akkor is simán próbáltam lazán javasolni. :)

Tudom, hogy ez „csak” egy irányadó teszt (pedig gyakorlatilag minden passzol), sokkal átfogóbb képet szolgálna ha szakemberrel tudnék beszélni, de ha ez egy meme vagy képregény lenne, akkor ez így hirtelen elég nagy kérdőjeleket kanyarítana a fejem fölé. :)

39F

tegnapi tesztem végeredménye:

[link]

2018. jan. 21. 11:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Az MBTI-t a színes-szirupos popszakma kapta fel, tudományos oldalról rengeteg kritikát kapott az idők során. Nem éri meg beleerőltetni magad a 16 doboz bármelyikébe. Legfeljebb apró vasárnap délutáni érdekességnek jó egy-egy teszt kitöltése.
2018. jan. 21. 14:42
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ambivertált vagy, nem introvertált. 63% nem esik messze az 50%-tól.
2018. jan. 21. 18:19
 13/16 anonim ***** válasza:
80%
Az I-E páros nem arra voatkozik, hogy hogyan pihensz és töltődsz fel? Én is introvertált vagyok (INTP) ami abban nyilvánul meg nálam, hogy viszonylag sok egyedüllétre van szükségem, és ha ezt nem kapom meg, akkor egy idő után túltöltődök a többi embertől, amitől is hirtelen nagyon irritálóvá válnak a számomra. De amikor épp emberek közt vagyok, akkor nem viselkedem gátlásosan, sőt, elég nagyszájú, oldott, és olykor provokatív tudok lenni. Épp csak ez nem megy 24/7, idővel elfáradok benne.
2018. jan. 21. 20:13
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy pont olyan dolgokra jó az MBTI, hogy pl. rájöjj, az introvertáltság nem jelent feltétlen gátlásosságot. Amikor pedig ezt megtanulod elfogadni, az sokat is old a társas gátlásaidon, úgy, hogy közben itrovertált maradsz.
2018. jan. 21. 20:16
 15/16 anonim ***** válasza:
40%

Az INFJ típus a legextrovertáltabb introvertált.:) Én is az vagyok, és annak ellenére hogy nem vagyok egy beszédes ember és általában lefárasztanak a többiek, néha én vagyok a leghangosabb, pörgök, ismerkedek akár teljesen idegenekkel is, bár ez az énem nem sűrűn jön elõ.

Én nagyon szeretem az MBTI teszteket, sokat segített az önismeretben az évek alatt, annak ellenére hogy nem minden szava szent szerintem a legreálisabb személyiségteszt ami létezik, többnyire pontos.:)

Egyébként ne úgy képzeld el hogy vannak az introvertáltak meg az extrovertáltak és kész, ez sokkal inkább olyan mint egy skála, mindenkiben van mindkettõbõl csak kérdés hogy milyen mértékben. Ez bizonyos szituációkban változhat, egyeseknél egy trauma vagy a környezet megváltozása (új országba költözés, munkahely) gyökerestül felforgatja az ember személyiségét, introvertáltból extrovertált lehet és fordítva, bár ez elég ritka.

Lényeg a lényeg, jók ezek a tesztek de az emberi személyiség sokkal egyszerűbb ennél, mindenkinek egyedi, ezért ne próbáld magad 100%-ban azonosítani a 16 fõbb típus egyikével, az csak kiindulási pontnak jól.:)

2018. márc. 11. 10:07
 16/16 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Ilyen nincs, hogy “legextrovertáltabb introvertált”, se fordítva. Ez sehol nincs kijelentve, hogy xy típus közelebb esik a skála közepéhez mint xz. Az van, hogy vannak magabiztos introk meg önbizalomhiányos extrok, semmi köze a típusukhoz. Az introverzió nem azt jelenti, hogy otthon kuksolsz könyvet olvasva miközben szuicid gondolataid vannak, mert amúgy gátlásos meg szégyenlős is vagy. Az extroverzió pedig nem az, hogy egy park padján kokaint szívsz fel az orrodba éjjel kettőkor a 80 legközelebbi barátoddal. mert bevállalós meg partiarc vagy.

2018. márc. 22. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!