Megcsináltam a tesztet (két különbözőt), az egyikben INFJ a másikban INTJ jött ki. Szerintem én ennek a keveréke vagyok -létezik ilyen, vagy majd az évek alatt eldől, hogy melyik leszek inkább? Másnál sem egyértelmű, hogy melyik csoportba tartozik?
Nekem egyértelműen INTJ, de igen, vannak kevert típusok is, ez nem egy kasztrendszer, hogy egyszerre csak egyben lehetsz.
2016. aug. 3. 19:49
2/9 anonim válasza:
Üdv a klubban, pontosan ugyanez a helyzet nálam is.
Létezik ilyen, nem kell szélsőségesen F-nek vagy T-nek lenned. Azért nyilván hajlik az ember valamelyik irányba. Érdemes elolvasni a jellemzéseket. Az INFJ leírása pl sokkal jobban illik rám.
2016. aug. 3. 19:52
3/9 anonim válasza:
Te a David Keirsey-féle temperamentumokra gondolsz, amikor MBTI-ről beszélsz. Az MBTI kognitív funkciókat alkalmaz a típusok leírására, tehát nem lehetsz kevert típus és nem változik a típusod. A tesztek négyféle skálán mérik a temperamentumod(I-E, N-S stb..), ezek eléggé le vannak butítva és jogosan érzik az emberek azt, hogy ők nem csupán egy típusba tartoznak. Ha tényleg érdekel ez a téma akkor olvasd Jung Lélektani Típusok c. könyvét, valamint olvass a Szocionikáról. Lehet MBTI-ről is jó anyagokat találni neten, de eléggé megfertőzte ez a Keirsey által lebutított változat az ilyen közösségeket. Még YouTube-on is vannak jó videósok a témában.
2016. aug. 3. 20:23
4/9 anonim válasza:
Én INTP-ENTP között ingázom, de valószínűleg azért, mert a kettő határán vagyok (50 pár százalék szokott lenni)
2016. aug. 3. 20:55
5/9 anonim válasza:
többször kitöltöttem mindig INTJ jött ki:)
2016. aug. 4. 09:07
6/9 anonim válasza:
Én INTJ INTP keverék vagyok. Szóval ez csak egy körvonalat ad a személyiségnek, de nem határolja be azt :)
" csak egy körvonalat ad a személyiségnek, de nem határolja be azt :)"
Sure brah, see you there.
2016. aug. 6. 18:18
8/9 anonim válasza:
Én például INTJ és ENTP között vagyok. Van amikor teljesen extrovertált, akkor ezzel együtt nagyon spontán. Viszont legtöbbször inkább az INTJ jellemző rám. Viszont néha átmegyek ENTJ-be vagy INTP-be is. Tehát mindenképp NT.
16/l
2018. márc. 29. 17:56
9/9 anonim válasza:
NEM LÉTEZIK KEVERT TÍPUS. Ez az MBTI-alapja, úgyhogy aki több típusba tartozónak érzi magát, mindig más jön ki neki a teszteknél, az a) vagy rosszul értelmezi a kérdéseket b) vagy hibás teszt alapján dolgozik.
Egy INTJ-t meg egy INFJ-t egyébként lehetetlenség összekeverni, mert az INTJ kérlelhetetlen, érzéketlen logika alapján cselekszik, az INFJ meg az érzelmei alapján. Az INTJ-nek az a legfontosabb, hogy bármi áron elérje a célját, minden erkölcsi köttetéstől mentesen, az INFJ meg segíteni akar másokon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!