Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van valakinek reális ötlete...

Van valakinek reális ötlete arról, miért hagyom így el magam 18 éves létemre? Hülye vagyok. Vagy ez másnál is megjelenik néha?

Figyelt kérdés

Megpróbálom tömören a lényeget leírni.

18 éves vagyok, itt az érettségi a nyakamon, fogalmam sincs mire menjek tovább. Ötletek vannak, de egyik sem az én álom munkát. Igazából nincs is ilyenem. Az egyetlen dolog amit szívesen csinálok az a fotózás, ez jöhet bármikor. Ám tudom,hogy ebből nehezen élnék meg így hobbi szinten csinálom csak.

Amit észrevettem az utóbbi időben,hogy teljesen elhanyagolom magamat és a körülöttem levőket, még a kutyámat is.

Suli után átöltözni sincs kedvem, eszek amit találok a hűtőben, pedig régebb még sütöttem is magamnak 1-1 délután.

Lefekszek az ágyamra és este (ilyenkor) észlelek fel,hogy már megint ma se csináltam semmi értelmeset, jópár órája itt ülök ezzel a kezemben.

Nem tanulok, csak futtában átnézem a dolgokat, elolvasom és azt gondolom,hogy ezt is tudom, meg arra is emlékszem és becsukom.

Csak képeket nézegetek, szerkesztek, videókat nézek a témában.

A táskám reggel rendezem el. Szinte már az se nagyon érdekel, hogy mit veszek fel. Kéne már pár új cucc, a régiek helyett de minden pénzem elment a felszerelésre, és pénzszűkében anyum se igazán ad, mivel a ballagás se lesz olcsó mulatság....

kutyámmal egyre ritkábban megyek sétálni, nagyiékat is ritkábban látogatom. Barátom van, csak hétvégén találkozunk olyankor kicsit jobban érzem magam, de amúgy igy hétköznap csak tengek-lengek,hogy teljen az idő.

Nem értem magam, nem tudom miért vagyok ilyen. Egyszerűen untat a suli, a matekra kellene hajtsak,mivel alig megy, de arra se tudok koncentrálni. Unom a sok hülyeséget, semmire se megyek vele az életben, de mégis ez kell ahhoz a nyavajás diplomához.

Aki már volt hasonló helyzetben, vagy valaki aki találkozott már ilyennel, van valami tanácsa, ésszerű magyarázata arra,hogy miért történik ez velem?

Régebb voltak vágyaim, céljaim, elmentem ki futni, kikapcsolódni, akartam edzeni, olvasni, angolt tanulni. Ma már egész végig az van a fejemben,hogy itt az érettségi jajjj, de mégsem készülök rá.

Arra gondolok ,hogy jó lenne ezt is, azt is csinálni, kimenni stb, aztán eszembe jut,hogy de nekem ezt most nem szabad, én kell tanuljak,készüljek. Aztán persze itthon maradok és mégsem készülök.

Nem tudom mennyire értitek, de kérlek, akinek van valami ötlete,hogy mit csináljak az írjon. Félek,hogy depis leszek ha így folytatom .:/

2016. ápr. 5. 20:59
 1/7 piriiiii ***** válasza:

Szerintem ez az érettségi miatt van. Én azt mondanám, hogy szarni bele, mert menni fog és nem számít annyit, de nekem tényleg nem számított, másoknak számíthat.

Amúgy meg tényleg menni fog, ezen ne stresszeld magadat. Vagy mondhatom, hogy ne, attól még idegeskedsz majd miatta, szóval mégse mondom. De ettől függetlenül tényként közölhetem, hogy nem lesz nagy durranás. Csak azért ijesztő, mert még nem csináltál ilyet.

Én azt tanácsolom, hogy egyszerűen fogadd el, hogy most ebben az állapotban vagy. Ne akard megváltoztatni, mert ez magától fog változni.

Felvételizel valahová?

2016. ápr. 5. 21:26
 2/7 A kérdező kommentje:

köszi a választ, kicsit nyugtató volt az a mondat, hogy változni fog magától :)

Már azon is izgultam hogy miért van ez velem :))

Igen, itt júniustól arra fele kell beiratkozni és felvételizni, de arra se tanultam még.

Angol szakra vagy gyógytornászra gondoltam.

2016. ápr. 6. 14:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Én ramatyabbul voltam nemrég és pszichológus azt mondta rá hogy nem depresszió, csak sebnyalogatás. Amolyan "de rossz nekem, sajnálj már, segíts már nekem".

Amit a végén írtál hogy nem csinálod azt amihez kedved van, mert tanulni kell, szóval bebörtönzöd magad otthon, de csak nem tanulsz, huhh ez az életem jó részére jellemző. Nagyon rossz. Közben gyötröd is magad? Rosszul esik hogy megint nem csináltál semmit?

Szerintem csinálj kis táblázatot teendőkről: tanulás, aktív pihenés, naponta kutyaséta, ilyenek legyenek benne, de akár időben kelést, időben fekvést, egészséges kaját, ilyesmit is írhatsz bele és napi szinten pipáld ami megvan.

Fontos hogy minden nap legyen aktív!!! pihenés, és (aktív) tanulás.

Gondolom nincs kedved elkezdeni. Takarításnál nálam simán bevált hogy telón stopper és most 15 percet takarítok. Amint lejárt abbahagyni. Emellé reggeli pár perc gyors összepakolás. Napi szinten csinálni és rend is lesz. Tanuláshoz is valami hasonló módszer kéne. Stopper 10 percig muszáj foglalkozni vele, aztán ha lejárt jó eséllyel kedvet is kaptál hozzá és folytasd.

Vagy, ha szeretsz a kertben lenni, cuccolj ki tanulni.

Nem köt le, de zene (pl zongora) mellett csinálod? Tanulj úgy!

Otthon nem csinálod? Menj át a könyvtárba! Egész nap ott kell lenned,csak ebédelni jöhetsz haza! Ha már ott vagy, úgy sem tudsz mást csinálni mint tanulni.

Válogass ezek közül, vagy találj ki más módszert.

Tanulni muszáj. Ha most nem megy, egyetemen sem fog menni. (ha jól láttam diplomát akarsz)

2016. ápr. 6. 14:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Az kimaradt hogy egyél vitamint. Lehet hogy tavaszi fáradtság.... Eg sportolj, az felporget.
2016. ápr. 6. 15:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Nagyon megmozgatta a fantáziámat a kérdésed. Remélem nem baj ha megemlítem hogy az élet végig ilyen lesz. Én is nemrég jöttem rá.

Neked ez az első nagyobb próbatételed, amit te is érzel hogy nem megy kisujjból. De így visszaemlékezve, atyaég mennyi vizsgaidőszak volt. Mind nagy megpróbáltatás volt. Allamvizsga előtt küzdöttem magammal. Csinálni, csinálni, csinálni. Nem tudsz koncentrálni? Pici szünet, utána folytatás.

Az első munkám könnyen jött. (hamar vége is lett) de közben mennyire megviselt a stressz, hányszor mondtam hogy felmondok. Most 4 hónapja munka nélkül vagyok. Itt is volt küzdelem magammal. Elhagytam magam, nem volt belőlem semmi. Aztán jött az állásinterjú. Megint stressz.

Azt akarom mondani hogy semmi nem könnyű. Az élet ilyen. Folyamatosan küzdenünk kell. Ne add fel. Alakitsd ésszel az életed (a tippek amiket másik valaszomban írtam).

2016. ápr. 6. 15:23
 6/7 A kérdező kommentje:

végre valaki átérzi amit én is! :)

Köszi a válaszokat.

Neked működött ez a beosztásos dolog? Minden napra bekéne osszam az időmet?

Igen, este átgondolva a napomat, nagyonis rosszul esik,hogy semmi értelmes nem volt benne. Csak elmegyek iskolába és itthon döglök.

Igazából az is lehet a háttérben, ami miatt nem megyek sehová mert anyum folyton a tanulással nyaggat, és ha itt vagyok bent, azthiszi tanulok és minden oké . És ezzel mintha magammal is elhitetném,hogy ha kinyitom a füzetem és becsukom, azzal megvolt tanulva.

Meg lehet kevesebbet kéne laptopozzak, de mindig muszáj képeket nézegessek , vagy valamit elolvasni a fotózással kapcsolatban. Aztán persze facebookon vagy itt kötök ki.

Ma mondjuk megfürdettem kint a kutyát ....aztán mennék ki szaladni is, hátha összejön :))

2016. ápr. 6. 17:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem nem működik tökéletesen, de valahogy rendszerhez kell kötni magunkat. És mikor rájövök, hogy x ideje küldtem el az utolsó önéletrajzot..... ott helyben motivál. Az a baj hogy ez este szokott lenni, eldöntöm hogy holnap megváltom a világot és.... mégsem.

Szóval segít, de mem oldjaeg teljesen a dolgot.

Ha valakinek van ötlete, nekem is segíthet.

2016. ápr. 6. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!