Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Introvertált személyiség...

Introvertált személyiség (INFJ), de mégse? (Többi lent)

Figyelt kérdés

A kérdésem lehet hülyén fog hangzani, de már én is elbizonytalanodtam egy csöppet az utóbbi időben. Néha-néha ki szoktam töltögetni MBTI teszteket, mert én is annak a híve vagyok, hogy az embernek a személyisége azért csak-csak változik/csiszolódik idővel. (kor, körülmények változása, események-történések ráhatása stb.) Ami stabilan ki szokott jönni az INF, ahogy a kép is mutatja. A negyedik attribútum ahogy látjátok egyszer-egyszer átfordul P-be. Az első három elég dominánsan van jelen a tesztjeim kitöltése eredményeként, ez úgy mond fix! Minden (I)NF aspektusa amit a szakirodalom felsorol, totálisan passzol(nak) a valóságban is a külső visszaigazolások alapján is. (Meg a saját érzéseim is ezt sugallják)

DE! Most jön a DE. Az introvertáltság jellemzői elég erősen végigkísérték az életemet (gátlásos, szégyenlős vagyok, ezek java részét már „ledolgoztam agyban”) az eddigiek folyamán, de 2-3 éve azt vettem észre, hogy társaságban egyre többet hangadó vagyok, random idegenekkel olyan lazán szóba elegyedek, mintha régi barátok lennénk. Eklatáns példája a feltett kérdésemnek a tegnapi Puzsér (tudom, megosztó személyiség, de nekem átjön amit a vitatott stílusával próbál sugallni, de ez most nem releváns ugye) előadása volt. Kérdéseire elsőként „jelentkeztem”, volt is egy technikai malőr, akkor is simán próbáltam lazán javasolni. :)

Tudom, hogy ez „csak” egy irányadó teszt (pedig gyakorlatilag minden passzol), sokkal átfogóbb képet szolgálna ha szakemberrel tudnék beszélni, de ha ez egy meme vagy képregény lenne, akkor ez így hirtelen elég nagy kérdőjeleket kanyarítana a fejem fölé. :)

39F

tegnapi tesztem végeredménye:

[link]

2018. jan. 21. 11:31
1 2
 1/16 Gál Zoé ***** válasza:
100%
Remek. Mi a kérdés?
2018. jan. 21. 11:34
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Engem az érdekelne, hogy tulajdonképpen mi a kérdésed.
2018. jan. 21. 11:34
 3/16 A kérdező kommentje:
A kérdésem az az, hogy ha 30x is kitöltöm a teszteket és ezt is érzem, de amikor cselekszem/interakcióba lépek másokkal szociálisan miért pont az ellentétes extrovertált "oldalam" dominál?
2018. jan. 21. 11:39
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy vagyok vele. Azóta rájöttem, hogy butaság bekategorizálni magam és ez az egész introvertált/extrovertált dolog is fölösleges. Én ilyen személyiség vagyok és kész. Mit változtat az életeden, ha introvertáltnak vagy bárminek tartod magad? Semmit.
2018. jan. 21. 11:40
 5/16 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem nem vagy ép.
2018. jan. 21. 11:49
 6/16 A kérdező kommentje:

4: A maga nemes egyszerűségében a legjobb válasz. Egyébként tökéletesen igazad van, minek erre rágörcsölni! :)

topik zárható... de tényleg :)

2018. jan. 21. 11:55
 7/16 anonim ***** válasza:

Mert valószínűleg ambivertált vagy, nem szélsőségesen introvertált vagy extrovertált, hanem a kettő között. Másrészt állandóan változunk, senki nem marad statikusan ugyanolyan egész életében, illetve tudatosan is lehet változtatni. No, nem hirtelen nagyot, hanem kisebb lépésekben. Még valami, hogy az adott hangulatod és az adott szituáció is módosíthatja, hogy épp ott és akkor hogyan viselkedsz. Például nyűgösebbek vagyunk, ha fáj a fejünk, még inkább, ha gyökérkezelés előtt állunk, és aludni sem tudunk a fogfájástól, befolyásolhat a hideg-/melegfront, az is, hogy mit dolgozol, és ott mi az elvárás, például telefonos ügyfélszolgálatosként nem lehetsz nyuszi, és tudnod kell kezelni a paprikás ügyfeleket, bár nem érintkezel velük személyesen.

Ne lepjen meg, hogy nem mindig ugyanaz jön ki.

Egyébként ezt a tesztet próbáltad már?

[link]

2018. jan. 21. 12:45
 8/16 A kérdező kommentje:

7: Köszönöm!

itt van a teszt eredménye: [link]

:)

2018. jan. 21. 13:07
 9/16 anonim ***** válasza:
Olvasd el a leírását is, az is érdekes. :-)
2018. jan. 21. 13:22
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszi, igen ismerem a típust, amint írtam eme kettő között szoktam "ingadozni" :) INFJ és INFP :)))

Akkor ezt meg édesanyámtól "örököltem", ő is INFP :]]

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2018. jan. 21. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!