Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális, hogy valaki ennyire...

Normális, hogy valaki ennyire nem akar dolgozni?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősömnek a fia nagyon munkaellenes. Ha kell neki valami, inkább lemond róla ahelyett, hogy megkeresné a rá való pénzt. Mivel már kellett volna mennie diákmunkára, ezért ahelyett, hogy elvégezte volna a nyári gyakorlatot, inkább bevett nyugtatókat, fájdalomcsillapítókat és így egy gyomormosással megúszta. Ezt azzal magyarázta, hogy ő inkább meghal, minthogy elb..ssza az életét a munkával. Ez volt 4 évvel ezelőtt. Most, hogy már 19 éves, elment árufeltöltőnek, és amikor megérkezett a ,,csomag", szikével kellett kibontania a dobozokat, ehelyett támadt egy ,,remek" ötlete és felvágta az ereit a szikével. Munkatársai hamar észrevették, így nem vesztett sok vért és időben ellátták. Több orvos is kivizsgálta, és semmilyen rendellenességet nem találtak mentálisan, bár párszor skizofrénnek lett beállítva. Nem tudom, hogy tudja valaki ennyire utálni a munkát. Nektek mi a véleményetek erről? Hallottatok hasonlóról?
2018. jan. 11. 06:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kiégésnek (burnout) nevezik ezt a jelenséget.

Nemrég láttam a könyvtárban erről szóló könyvet, Petróczi Erzsébet - Kiégés - Elkerülhetetlen címmel. Feltűnően elnyűttnek látszott a könyv, ami arról árulkodik hogy sok embert érint ez a jelenség. A tartalomjegyzékét tudom is csatolni:

[link]

[link]

2018. jan. 11. 09:15
 12/13 anonim ***** válasza:

Dehogy van a 6osnak igaza.

10nek sem.

Sódorom igazgató egy multinál. Mindene adott, sok a fizetés, autó, lakás, család, nyaralás, nyaraló, stb, stb.

Szereti amit csinál.

Azt szerintem mégis csak az életét pazarolja, hisz egész nap bent vvan a munkahelyen vagy valami látogatáson,ahelyett hogy a családdal lenne vagy épp kubába szivarozgatna gitározás közben

2018. jan. 11. 10:16
 13/13 anonim ***** válasza:

12-es, ez hülyeség, már bocs. A legnagyobb leépülés ha produktív, szakmájában sikeres ember gondol egyet és nem csinál semmit, olyan szintű szellemi és fizikai leépülés jön drasztikus gyorsasággal, hogy szinte hitetlen. Még relatív fiataloknál is. Ezt meg én látom a környezetemben nem egy emberen.

Az azért meg kicsit erős, hogy valaki 15 évesen kiég (a kérdező szerint 4 évvel ezelőtt datálódik a probléma kezdete)

2018. jan. 11. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!