Ti nem irigykedtek a nagyon gazdag családokra?
Engem annyira rosszul érint, hogy sok nálunk jóval gazdagabb család van. Persze tudom, hogy nem minden a pénz mégis.
Pedig mi sem élünk rosszul, de sajnos mindig látom,hogy mennyien élnek nálunk sokkal jobban, és ez engem mindig elkeserít.
Például a mai nap, elmentünk vásárolni egy plázába, látom a drága üzletek is mennyire tele vannak.
Példa kedvéért én/mi kabátot, cipőt maximum 30 ezer/db-ig engedhetünk meg magunknak néha, nadrágot pulcsit csak 15 ezer/ db körül. De simán látom, hogy rengetegen megveszik a 100 ezres Hugo Boss meg hasonló dolgokat is. Nem is kevesen. Vagy ha bemegyek a könyvesboltba kiválasztunk 1-2 könyvet, van aki 5-ösével viszi őket.
Ha ételt vásárolunk is én megengedek magamnak 20 dkg kecskesajtot vagy mondjuk télen egy kis málnát, de magamban sokallom nagyon az árát, van aki gondolkodás nélkül megvesz ilyenekből dupla mennyiséget.
Vagy mi elmegyünk pl tavasszal Skóciába 2 hétre, aztán még nyáron Spanyolországba 1 hétre, nagyon örülök neki, de van olyan ismerősöm, aki hónapokat tölt Ázsiában vagy Mexikóban.
Annyira dühít, hogy nekünk ez nem megy. Második gyereket sem merek emiatt vállalni.
De soha nem kaptunk sehonnan semmi segítséget, gyári munka mellett kellett elvégeznem egy 5 éves egyetemet, a férjem is most is 2 éves továbbképzésre járt tavaly-tavalyelőtt, hogy 34 évesen, hogy kicsit többet keressen stb. De egyelőre még mindig nem tartunk ott, hogy olyan jó szinten legyünk, és engem nagyon elkeserít.
Ti nem szoktatok ilyeneken idegeskedni? Nem méregetitek magatokat más családokhoz?
26N, 3-an élünk 1 kisfiunk van
Bizonyos fokú irigység természetes.
Ez viszont amit a kérdező csinál, már beteges. Nekem is az volt az első gondolatom, hogy "Na ezek vállalnak gyereket?"
Itt nem a szegénység vagy a gazdagság a probléma, hanem az, hogy a kérdező agyilag nincs rendben. Felállít egy HAMIS értékrendet, aminek minden mozgatórugója a pénz. És mindent pénzben mér. Nem azt értékeli, amit meg tud venni, hanem a másikhoz képest lealacsonyítja magát, mert a másiknak több van.
Főleg olyan szempontból ellenszenves a kérdés, hogy nem tudom eldönteni, hogy ez siránkozás vagy dicsekvés akar lenni? Főleg, hogy a kérdező felsorol egy csomó dolgot, hogy ő "csak" ezeket tudja megtenni. Csupa olyan dolgot amit átlagos ember nem tud, vagy csak nyögvenyelősen.
Hú 8-as, ezt jól leírtad!
Megfogalmazni sem lehet jobban, gratulálok!
21.
De ez nem egészen így van!
Én nem ezt tapasztalom.
Az ismerőseim nagyobb része jobban él mint mi, és nem mozgunk elit körökben.
Én nem érzem ezt feltétlenül jónak, én nem akarom, hogy az én gyerekem/gyerekeim szegénységben nőjenek fel, annál rosszabb dolog nincs a világon!!
És igen, sokszor érzem, hogy lenéznek emberek.
A munkahelyemen, baráti társaságban, vagy akár egy boltban.
Valószínűleg nem nézi le senki ténylegesen, ez csak beképzeli.
Ez gyakori azoknál, akik szegény családban nőnek fel. És úgy ez az egész.
Ezzel nem lehet mit csinálni, ez a szegénység hozadéka. A félelem, az anyagiakon való kattogás, stb.
"De attól még mindenkinek a maga problémája a legnagyobb.. :(
És nem tudom hogy lehetnék lazább, hogy ne mindig azt nézzem minden boltban, hogy ki az akihez képest én szegényebb vagyok."
Neked annyi problémád van hogy rohadt irigy vagy... ennyi.
Semmi mást nem irigyelsz csak a jót. Drágább cipőt, ételt akarsz, de akkor legyen nyaralás is satöbbi.
Amit spanyolra költötök 1 évben, meg nem tudom hova abból elmehetnél agyturkászhoz mert ez nevetséges...
Ha azt nézzük hogy az ország kb fele még külföldön se volt... azért elég kicsi a ,,saját nagy problémád"
Bár azért sajnállak kicsit.
Szar lehet úgy élni hogy mindenben azt nézed hogy több és több legyen, mert frusztrál a tudat hogy nem lehet annyi anyagi javad mint másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!