Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vásárlásfüggő lettem? 19/L

Vásárlásfüggő lettem? 19/L

Figyelt kérdés

Régebben nem álltunk valami jól anyagilag, még azt sem engedhettük meg magunknak, hogy pl. nekem ruhákat vegyünk, így új ruhákat max 1-2 évente kaptam ajándékba, egyébként a ruhatáram 90%-a a testvéreim vagy más rokonok, ismerősök kinőtt, kopott, ódivatú cuccai voltak. Sminkekről az anyám meg már hallani sem akart, ugyanis szerinte azok fölösleges kacatok voltak.

Viszont egy pár éve jobb a helyzetünk, ugyanis apám vállalkozni kezdett, szóval már nem akkora probléma, ha veszek 1-2 cipőt vagy ruhadarabot havonta egyszer egy normális üzletben a plázában. Ráadásul dolgozni is elkezdtem, szóval ha valamire kell pénz, már nem is a szüleimtől kérek, úgyhogy szinte bűntudat nélkül vásárolgathatok, mert már tudom, nem más pénzét szórom el.

És talán ahhoz lehet köze, hogy régebben nem lehettek olyan cuccaim, amiket szeretnék, de mióta van saját pénzem, alig várom, hogy elköltsem valamire. Bár a logikus szerintem az lenne, ha ruhákra költeném, én valamiért mégis az ilyen kis olcsóbb kacatokra lettem ráállva.

Az egész úgy kezdődött, hogy regisztráltam egy internetes webáruház oldalára, ahol körömlakkoktól macskaruhán át szexjátékokig kb bármi megtalálható, ráadásul sokkal olcsóbban, mint bárhol máshol, mivel Ázsiában készítik őket. Még a szállítási díjjal együtt is sokkal olcsóbbak, mintha mondjuk besétálnék egy boltba itt, Magyarországon és megvenném. És szoktak lenni ilyen akciók is, hogy maguk a termékek ingyenesek és csak a szállítási díjat kell kifizetni, így vettem meg pl. kevesebb, mint 300 ft-ért egy macskamentes párnácskát a cicáinknak. Valamint utána még 2 sminkecsetet (bár az véletlen volt, 2 szettet akartam rendelni, csak akkor még nem értettem, hogy kell beállítani, hogy az egész csomagot akarom, nem csak 1-1 darabot belőlük...de amúgy mindegy, mert nem is szoktam sminkelni); 3 szemhéjpúder palettát; még egy olyan macskamentás párnácskát, csak más színben; az egyik rokonunk másfél éves gyerekének ilyen kis műanyag zöldségeket kis késsel meg vágódeszkával együtt; egy elektromos talpreszelőt; egy UV lámpát (pedig életemben kétszer volt műkörmöm, azok is évekkel ezelőtt, én magam pedig nem is tudok műkörmöt építeni, még anyagaim sincsenek hozzá); egy parókát, amit nemes egyszerűséggel azért vettem meg, mert tetszett a színe és 101, hogy soha nem fogom felvenni; 2 melltartót; 3 körömlakkot; egy szivecske alakú hajfánkot; 2 szemhéjtust; 4 körömnyomdát; mitesszerkinyomó szettet; meg egy ilyen kis orrbizb4szt: [link]

Aztán pár napja a Play Áruházban játékokat kerestem, amikor rátaláltam egy alkalmazásra, ami megint ilyen netes webáruház szerűség, csak ott kifejezetten ruhákat lehet venni és csak szimplán kíváncsiságból felmentem, először még csak nem is akartam venni semmit, mert itt nem is olyan olcsók a ruhák, kb annyiba kerülnek, mint itt az üzletekben, plusz még ugye a szállítási díj...Aztán láttam egy felsőt, ami nagyon megtetszett és csak 6$ volt és úgy voltam vele, ebbe a kis összegbe csak nem halok bele...Aztán tovább böngésztem a ruhák között, csak mert kíváncsi voltam, találok-e még ilyen olcsó ruhákat, mert ezt az egy felsőt leszámítva mindegyik, ami kicsit is normálisabban nézett ki, 10$ felett volt. Szóval böngészgettem a ruhák között és végül arra eszméltem, hogy elköltöttem 61$-t. Mondjuk ruhákra tényleg szükségem van, mert az utóbbi időkben elég sokat híztam...De ugye nem tudom felpróbálni azokat, amiket megrendeltem, szóval ha kiderül, hogy rossz méretet küldenek valamelyikből vagy szimplán csak hülyén állnak rajtam, akkor cseszhetem.

És ha ez nem lenne elég, pár napja egy hajsütővasat is megrendeltem csak úgy, ami majdnem 8000 ft volt kb a szállítással együtt. Pedig nemrég lett levágatva a hajam és ilyen rövid haj ultra hülyén néz ki begöndörítve, ráadásul amúgy is nagyon könnyen törik a hajam, nem kéne még egy lapáttal rátennem ezzel, hogy itt göndörítgetem.

Ha néhány naponta nem vásárolok valamit, rosszul érzem magam, mindig az jár a fejemben, hogy lehet, épp valami tök jó cucc van leárazva és megvehetném nagyon olcsón, ezért muszáj felmennem arra az oldalra, ahonnan a cicáinknak rendeltem pl. a párnácskákat is, de ha egyszer elkezdek ott böngészni, nem bírom ki, hogy legalább 2-3 dolgot ne rendeljek meg.

Szerintetek ez már vásárlásfüggőség? Mit tegyek? Már így is elköltöttem az elmúlt 2-3 hétben legalább 30 ezer forintot.

2017. dec. 31. 03:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Probaltal mar elgondolkozni vasarlas elott, hogy egyaltalan kell e az a cucc neked amit epp venni akarsz?
2017. dec. 31. 09:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz időket élünk,csak olyasmit vásárolj amire tényleg szükséged van.Spórolj ahogy tudsz
2017. dec. 31. 09:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Pontosabban spórolj ha tudsz
2017. dec. 31. 09:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát ez elég beteg! Fogadd meg az első tanácsát és gondold végig mi a fenének kellenek ezek mielőtt rámész hogy megveszed...
2017. dec. 31. 10:01
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Az ilyen noket nem szeretem, sokba vannak, nem szeretek sokat költeni nőkre.
2017. dec. 31. 11:30
 6/8 anonim ***** válasza:
76%

#5 mintha a te pénzedet költené :D

Amúgy ezért nem szeretem ezeket az oldalakat (wish és társai), mert minden rhadt olcsó, és úgy van vele az ember, hogy "hlye lennék ennyi pénzért nem megvenni". Egyszer végiggondoltam, hogy miért lehet ennyire olcsó (és kinek jó, ha ingyen adja a termékeket, wtf), de valószínű, hogy azért, mert 8-10 éves gyerekek gyártják őket ázsiában napi 1 dollárért.. Azt itt gyk-n senki nem fogja megmondani neked, hogy vásárlásfüggő vagy-e, vagy nem, viszont ha zavar a helyzet és lelkifurdalásod van miatta, akkor annyit tehetsz, hogy nem haszálod ezeket az oldalakat, letörlöd az ilyen alkalmazásokat a telefonodról, és nem nézegeted, hogy milyen leárazások vannak. Éled pár napig-hétig az életed, és ha úgy érzed, hogy a mindennapi életed során valamire szükséged van, akkor rákeresel neten, megnézel több márkát, több ajánlatot, és a neked legmegfelelőbbet veszed meg. Így kevesebb felesleges szrt vásárolsz, ezzel pénzt takarítasz meg, így vehetsz jobb minőségű, kicsit drágább termékeket, amikre tényleg szükséged van. Semmi gond nincs a vásárlással, de ne azért vásárolj, mert van pénzed és megteheted, hanem azért, mert valamire tényleg szükséged van.

2017. dec. 31. 12:39
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Épp ez a baj egyébként, hogy amikor felmegyek ezekre az oldalakra, tényleg megkérdezem magamtól, hogy biztosan szükségem van ezekre? És mindig arra jutok, hogy persze, miért ne lenne szükségem mondjuk a szivecske alakú hajfánkra, biztos tök jól áll majd, aztán miután megrendelem, akkor jut eszembe, hogy ahhoz előbb meg kéne nőnie a hajamnak..

Na mindegy, a tegnapi után elhatároztam, hogy tényleg nem fogok felmenni azokra az oldalakra, csak ha tényleg szükségem van valamire, amit nem vehetek meg itthon olcsóbban :)

2017. dec. 31. 16:43
 8/8 anonim ***** válasza:
ez egy nagyon komoly betegsegge tudja magat kinoni..eletek, exisztensicak mennek tönkre ilyenben. nem jatek. nekem anyai agon a nagyim elegge shopping manias. szerencsere megteheti mert nemet o.-ban el nemet orvos nyugdijjal...de akkoris rossz latni mennyi baromsagra költ el..ahelyett hogy nekem adna :-D viccet felreteve, beszelj anyuddal apuddal vkivel akiben bizol hogy allitson le, figyeljen rad ezugyben. nem lesz vicces ha egy ev mulva nem 30 000 hanem 300 000 lesz a kiadas (perse kölcsönnel amire jön majd szepen a kamat stb)
2018. jan. 2. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!