Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az énektanárok megmondják, ha...

Az énektanárok megmondják, ha nem tudsz énekelni, vagy akárkit elvállalnak?

Figyelt kérdés
Csak érdekel, hogy ez hogy működik, hiszen a tanárnak nyilván az előnyös, ha oda jár valaki rendszeresen, és fizet. De mi van, ha nem is tehetséges az illető? Szól, hogy ide ne járjon? Vagy átlagos gyerekek is járhatnak rajz- meg énektanárhoz? Mármint nyilván nem tilos, de a rajz-, ének- stb. tanárok elvállalnak ilyesmit?
2017. dec. 29. 13:34
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igen, és köszi, csak várok még válaszokat az eredeti kérdésre.
2018. jan. 7. 19:30
 12/14 anonim ***** válasza:
Nincs se jó hangom se jó hallásom. Megis mondta a tanár 5.es koromban, hogy jobban jár a csapat ha csak tátogok. :D 18/L
2018. jan. 8. 17:14
 13/14 A kérdező kommentje:
De most személyes énektanárra gondolok.
2018. jan. 8. 21:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Húha nagyon szerteágazó a kérdésed!

Ének oktató vagyok. Pontosabban: légzéstechnika oktató.

Érted, tehát nem iskolai ének tanár, nem szolfézsoktató. Tehát több féle énektanár van, tág fogalom. Én az vagyok, amit magán-énektanárnak szoktak nevezni.

A tehetség az mit jelent számodra? Számomra: KÉPESSÉG azaz zenei hallás, ÉS szorgalom. Amikor úgy kiderült, hogy a tanítványnak nincs jó zenei hallása, eltanácsoltam. Mert egy magán énektanár nem fog zenei hallást adni. Nem tud adni. Élesítheti a meglévőt, de nem tudja megteremteni!!!

(Kivéve, ha gyerekről beszélünk. Egy kisgyerekben még esetleg kifejleszthető a zenei hallás. De nagyon nehezen.)

Itt jön be az amit írtál, hogy nyilván előnyös, ha fizet valaki. Hát ez nem így működik. Az az oktató egy életre elássa magát, a jóhírét, ha a botfülű, hamisan éneklő átvert teleénekli telekürtöli a várost, hogy ő bizony XY-hoz jár. Gondolj csak bele!Szóval sem erkölcsileg sem anyagilag neeem. Nem vállal "botfülűt", tehát olyat, akinek egy képessége hiányzik az énekléshez!

Azt hiszem van némi zavarod a tehetséges/átlagos fogalmakkal. Próbáld meg megfogalmazni magadban hogy mi az a tehetség. Gyorsan rá fogsz jönni, hogy kb nem is létezik ez, tehát ahogy azt elképzelik sokan. Hallás, bizonyos fokú testi épség, ÉS szorgalom. Ez kell a sikeres=örömteli énekléshez.

Tehát igen, szól, hacsak nem egy szélhámos. De akkor is bukni fog, szóval.. Nade meséltek már nekem ilyet tanítványok, az illetőnek volt egy pianinója, lelkes énekelni szerető de nem tudó alkalmi ismerősei, gondolta kihasználja. Nem jártak túl sokáig hozzá, de el is tűnt, amikor gyanús lett hogy mitsem fejlődnek, és az oktatása sem hasonlított mások mesélt élményeihez.

Szóval szól, de ilyet nem mond, hogy nem tehetséges, vagy tehetséges... igazából ez egy maszlag. Főleg nincs ilyen hogy tehetséges ellentéte az átlagos. - ez fogalomzavar!

Képesség és szorgalom: EZ van! Semmi más.

Átlagos gyerek vagy felnőtt is lehet jó képességű és szorgalmas, és Whitney Houston vagy Beyonce szintű énekes! Nem úgy születtek, hogy tudtak énekelni. Jó a hallásuk, ép a testük, edzettek, mert szorgalmasan dolgoznak. Folyamatosan edzik a hangjukat, a testüket.

Testi munka az éneklés, amely testi munka eredményeképpen hang születik. Nem színészképző az énekoktató! Ha gyerek vagy, és a hallásoddal baj van: hallásvizsgálatra menj, és szolfézsra. Nem tudom hány éves vagy.

Kihagytam valamit: mit értesz azon hogy "nem tud énekelni"? Mert egyrészt mindenki tud, és másrészt senki sem tud énekes-szinten, aki nem járt még magán énektanárnál. Eleve még nem TUD (milyen szinten?) énekelni, amikor először jön.

2018. dec. 1. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!