Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit értünk ma szerénység alatt?

Mit értünk ma szerénység alatt?

Figyelt kérdés
Hallom a környezet védőktől a visszafogott életmódot (pl. ökológiai lábnyom), a közéletben is elvárjuk a közszereplőktől, hogy gazsuláljanak nekünk és ne legyenek nagyképűek, erkölcstanon is azt nyomatják legyünk visszafogottak, karácsony van Isten is megalázta magát, én ma hogy legyek alázatos? Hisz itt az érvényesülésnek a sok sok lehetősége, nem értem MIÉRT IS FOGJAM VISSZA MAGAMAT?!
2017. dec. 28. 12:43
 1/2 anonim válasza:
Szerintem szerénység az, amikor nem képzeled magadat többnek másnál. Ha többnek képzeled magadat, akkor az nagyképű beképzelt cselekedet. Attól még, hogy nem játszod az eszed, még megmutathatod ki vagy vagy mire is vagy képes, de ne feledd, ez másnak is sikerülhet, ettől még nem vagy több.
2017. dec. 28. 12:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Alázatosnak, na annak nem kell lenni. A szerénység meg, ha kellően megismered a saját erényeidet és hibáidat, valamint eleget tanulsz a többi emberről, majd jön magátol. Ennek be kell érnie, nekem volt olyan időszakom, mikor a saját nagyképűségem tartott életben :D Csak nem szabad benneragadni, nyitottnak kell lenni midenre.
2017. dec. 28. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!