Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van olyan ember aki nem...

Van olyan ember aki nem szereti a karácsonyt?

Figyelt kérdés

Nekem már nem az az igazi mint régen.

Gyerekkoromban imádtam mostmár unalmas.

2017. dec. 23. 22:51
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
A szeretet nem jelent számonra semmit.
2017. dec. 24. 01:32
 22/34 anonim válasza:
37%
Én szeretem mert adhatok ajándékot kedvességet és finom ételeket azoknak akiket szeretek
2017. dec. 24. 08:06
 23/34 anonim ***** válasza:
91%
Máskor is adhatsz.. -.-"
2017. dec. 24. 11:10
 24/34 anonim ***** válasza:
Gondolom, te Karácsonyra nem veszel senkinek semmit, mert "szeretet egész évben van" meg "máskor úgyis veszek neki valamit, most nem kell". Szánalmas.
2017. dec. 24. 13:33
 25/34 anonim válasza:
Nekünk szokott lenni karácsonyfánk meg "ünnepi vacsora" de nekem maga a karácsony az úgy semleges.
2017. dec. 24. 13:53
 26/34 anonim ***** válasza:
én, mert mindig egyedül töltöm és nincs senkim
2017. dec. 24. 14:31
 27/34 anonim válasza:
15 évvel ezelőtt, december 25-én halt meg édesapám. Sokáig nem tudtunk ünnepként tekinteni erre a napra. Azóta nem ugyanolyan egyik Karácsony sem, mint korábban. Nem az ajándékokról kell hogy szóljon ez az ünnep, de azért mindig kerül valami apróság a fa alá. A lényeg, hogy együtt legyen a család, boldogságban, egészségben.
2017. dec. 24. 15:05
 28/34 anonim válasza:
Sose szerettem, valószínűleg a gyerekkori rossz élmények miatt, bár anyám a mai napig váltig állítja, hogy szépek voltak a karácsonyok, mert ő mindent megtett, hogy az legyen. A valóságban úgy nézett ki, hogy apámmal kivettek egy nap szabit, őrjöngésesen végigtakarították a lakást, (anyám őrjöngött és takarított, apám csak takarított), majd valamilyen indokkal este lelépett egy órára és nem egész józanul jött haza - mint az év összes többi napján. 24-én anyám szintén őrjöngésesen főzött, közben osztotta az utasításokat apámnak, nekünk, hisztizett, hogy nem lesz kész, szidta apámat, hogy tegnap megint részeg volt, közölte vele, hogy aznap nem mehet sehova, egyébként meg mindenki útban volt neki, sose volt jó semmi, de az se, ha nem csináltuk amit mondott. Aztán mikor kész lett a kaja, és már mindenki ki volt borulva, tiszta ideg volt a család, fáradtak voltunk, akkor hirtelen fel kellett venni az ájtatos arcot és marhára örülni egymásnak, mintha amúgy szép családi életünk lett volna, vagy örültünk volna egymásnak, és úgy kellett tennünk, mintha szép volna a karácsony, miközben anyámtól azt hallgattuk, hogy "legalább karácsonykor..." (ide tetszés szerint bármi beilleszthető). Na, szóval nekem a karácsony zsigerileg rossz élmény, legszívesebben a mai napig inkább átaludnám. Ha eddig nem szerettem meg, most már nem is fogom.
2017. dec. 24. 18:58
 29/34 anonim ***** válasza:
Engem nem érdekel. Mindenki megjátssza magát.
2017. dec. 24. 18:59
 30/34 anonim ***** válasza:

Egy elképesztően erőltetett színjáték az egész, amelyet gyerekként is tényleg csak akkor él meg pozitívan az ember, ha

* egzisztenciálisan stabil családban nő fel (akár egykeként), ahol az anyagi lehetőségek miatt karácsonykor hatványozottan érzi a biztonságot/harmóniát a gyermek és ehhez a gazdag szülők asszisztálnak a korlátlan anyagi lehetőséggel (csilivili hangulat, drága ajándék, méregdrága ételek)

* klasszikus, emberi értékeket hordozó nagycsaládban nő fel és a karácsony tényleg a közösség ereje által válik széppé (szülők, párocskák, unokák stb. együtt nézeteltérések nélkül őszinte boldogságban)

Sajnos az utóbbi is egyre inkább az anyagi lehetőségektől függ. Egzisztencia=barátnő=boldogság=ünnepeljünk a rokonokkal, akiknek hozzánk hasonlóan semmi problémája anyagi téren.

Nekem nincsenek rossz élményeim az ünnepről, viszont mindig is közömbös volt számomra. Felnőttként pedig ez hatványozottan igaz. A vizsgaidőszak kellős közepén vagyok, két ünnep között is lesz vizsgám. Számomra abszolút nem jelent már semmit ez az ünnep. Barátnőm sosem volt, akivel esetleg együtt tudtam volna lenni harmóniában és van egy olyan érzésem, hogy ez a jövőben csak még rosszabb lesz. De a szilveszterrel ugyanez a helyzet. Baráti társaság hiányában ráadásul még a látszatát sem tudom megadni az ünneplésnek.

2017. dec. 24. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!