Van olyan ember aki nem szereti a karácsonyt?
Nekem már nem az az igazi mint régen.
Gyerekkoromban imádtam mostmár unalmas.
Egy elképesztően erőltetett színjáték az egész, amelyet gyerekként is tényleg csak akkor él meg pozitívan az ember, ha
* egzisztenciálisan stabil családban nő fel (akár egykeként), ahol az anyagi lehetőségek miatt karácsonykor hatványozottan érzi a biztonságot/harmóniát a gyermek és ehhez a gazdag szülők asszisztálnak a korlátlan anyagi lehetőséggel (csilivili hangulat, drága ajándék, méregdrága ételek)
* klasszikus, emberi értékeket hordozó nagycsaládban nő fel és a karácsony tényleg a közösség ereje által válik széppé (szülők, párocskák, unokák stb. együtt nézeteltérések nélkül őszinte boldogságban)
Sajnos az utóbbi is egyre inkább az anyagi lehetőségektől függ. Egzisztencia=barátnő=boldogság=ünnepeljünk a rokonokkal, akiknek hozzánk hasonlóan semmi problémája anyagi téren.
Nekem nincsenek rossz élményeim az ünnepről, viszont mindig is közömbös volt számomra. Felnőttként pedig ez hatványozottan igaz. A vizsgaidőszak kellős közepén vagyok, két ünnep között is lesz vizsgám. Számomra abszolút nem jelent már semmit ez az ünnep. Barátnőm sosem volt, akivel esetleg együtt tudtam volna lenni harmóniában és van egy olyan érzésem, hogy ez a jövőben csak még rosszabb lesz. De a szilveszterrel ugyanez a helyzet. Baráti társaság hiányában ráadásul még a látszatát sem tudom megadni az ünneplésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!