"Kellemes karácsonyt! " Mi benne a kellemes?
Amikor még gyermek voltam, s a felnőtt bácsik és nénik építették a szocializmust (néhányan lelkesen, többen vonakodva) tanultunk a fogyasztói társadalomról, a tőkésekről.
Nem volt elég alapos az okítás, legalábbis nálam. Azt képzeltem, hogy a fogyasztói társadalom olyan, ahol meg tudom venni azt, amire szükségem van. Tévedtem.
Ez a világ olyan, hogy elhitetik az embereket azzal, hogy olyasmire van múlhatatlan szüksége, amit rendesen a büdös életben nem venne meg. Nincs is más fokmérője az embernek, mint az, hogy mennyit költ.
De szeretetet, melegséget, családot, barátot melyik áruház polcain találni? Lehet, ilyen is lesz? Tíz deka szerelem, ízfokozóval, vákuumcsomagolásban. Ha lesz, ebben a világban nem szeretnék élni.
Karácsony Jézus születésének ünnepe.
Aki nem vallásos, annak nem is kéne ünnepelni, mert nem a tömérdek ajándék ünnepe. Így értelmetlen és üres ünnep. Legyen tartalma, ünnepeljük meg a mi Urunk születését meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!