Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az miért akkora probléma,...

Az miért akkora probléma, hogyha valakinek van egyfajta "szakmai" büszkesége és nem menne el bármennyi pénzért dolgozni?

Figyelt kérdés

Főleg az idősebb korosztállyal szokott emiatt vitám lenni.

Én bizony nettó 290 ezer forint alatt nem dolgoznék, van egy műszaki tudományi karon és egy gazdaságtudományi karon szerzett diplomám,továbbá angol,német nyelvtudással is rendelkezem, sokkal kvalifikáltabb vagyok annál, minthogy bagóért egyáltalán megmozdítsam a kisujjamat.

Ilyenkor szoktam jönni az "és ha..." kezdetű mondatuk.

És, ha nem találnál állást, ami megfelel elmennél-e gyárba szalagmunkára?

És, ha kilátástalan lenne a helyzeted, elmennél-e közalkalmazottnak?

A válaszom minden esetben mindegyikre, nem.

Az ilyen dolgok miatt nem álltam meg egy diplománál.

Nem az a lényeg, hogy legyen munkád,hanem az, hogy milyen az a munka.

2017. dec. 23. 14:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Most ezt a kérdést nem értem. Legyen neked szakmai büszkeséged, azt csinálsz, amit akarsz. De milyen alapon nézel le másokat? Akkora az arcod, falat kell bontani hogy beférjen.:D Örülj neki szépen, hogy ilyen okos vagy, és megvolt a háttered, hogy tanulhass. Örülj neki, hogy nem estél teherbe/nem csináltál fel egy lányt, és nem született húszévesen kölyköd. Örülj neki, hogy nincs idős, beteg rokonod, szülőd, aki rád szorul. Előre sajnálom azokat az embereket, akikkel dolgozni fogsz. EQ zéró.
2017. dec. 23. 17:36
 22/26 anonim ***** válasza:
Nézd, ha kifizetik neked, akkor egyértelmű, hogy nem mész kevesebbért dolgozni. Ha hónapok múlva sem találsz munkát, akkor kell elgondolkoznod.
2017. dec. 23. 18:02
 23/26 anonim ***** válasza:
Amíg nincsenek anyagi gondjaid, válogathatsz, ha anyagi gondok merülnek fel, akkor pedig megtanulod a másik módszert, hogy elfogadsz olyan munkát, ami adódik, és folyamatosan keresed a jobb lehetőségeket, és lépsz, amint van jobb. Nekem nem volt olyan szerencsém, hogy egyből nettó többszázezres fizetéssel kezdjek pályakezdőként, így az utóbbi úton kellett elindulnom. Ha lébecoltam volna a szüleimnél munkanélküliként, csak mert nem volt annyi pénzért munka kezdetben, ki is hajítottak volna az utcára.
2017. dec. 23. 18:04
 24/26 anonim ***** válasza:

Na és, ha feléled a pénzed, és még mindig nincs min. nettó 290 ezres munka, akkor mit csinálsz? Eladod a lakást, veszel egy olcsóbbat, hogy tudj miből élni? Vagy a kocsidat?

Én azt ajánlom, ne várd meg, míg elfogy a spórolt pénzed, mert ez nem lenne bölcs dolog, vállalj el addig olyan munkát, ami épp adódik.

2017. dec. 23. 19:20
 25/26 anonim ***** válasza:

De mint írtam már egyszer, kevésbé kvalifikált környezetben is lehet szert tenni értelmiségi ismerősökre.

Egyik barátnőm csak egyszerű irodai munkákat tud végezni, mert egy érettségin kívül semmilyen egyéb iskolája nincs, nyelveket sem beszél. Mégis a férje egy nagy informatikai cég kelet-európai vezetője.

Aztán egy ismerős nőnek egyszerű raktári munkája van, de a lánya az orvosi egyetemre jár.

Egy másik barátnőm szintén csak érettségivel jogász párra lelt. Már gyerekük is van.

Szóval lehet, hogy alacsonyabb iskolázottságú emberek révén is tehetsz szert olyan ismerősökre, akik segíthetnek téged a jövőben az ő kapcsolataik révén, ha összebarátkozol velük. Lehet, hogy egyikük rokona pont olyan területen dolgozik, ahová te is mehetnél.

2017. dec. 23. 19:25
 26/26 anonim ***** válasza:
Lehet azért mert nekik nem volt lehetőségük nettó 300-at kapni, te pedig pofátlanul viselkedsz.
2018. máj. 10. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!