Szabó Pétert (motiváiós trainer) -t miért gyűlölik olyan sokan? Irigyek rá?
Akárhol rákeresek, rengeteg ember magából kikelve mocskolja, hogy mekkora hülye. Irritálja őket, hogy egyesek JÓL próbálják érezni magukat? Ha csak szimplán értelmetlennek találnák amit csinál, nem próbálnák erős impulzusokkal lejáratni.
Ők rosszul érzik magukat, és látják hogy valaki azt mondja hogy azért CSAK ŐK a hibásak, és ezen LEHET változtatni, és ez egyből ellentmondásba kerül a saját egocentrikus világnézetükkel, és ez készteti őket a mocskolódásra? Vagy mi lehet a háttérben?
"Tipikius magyar dolog, ha valaki valami újat csinál, és "magyar", az csakis hülye lehet"
Elmondanád légyszíves, hogy mi abban az új, amit Szabó Péter csinál?
Láttam tőle egy előadást. Közhelyes idézetek és bölcsességek, körbefoglalva 20 felszínes semmitmondó magyarázattal. Bocs, de aki nem segghülye, az ezeket ingyen is tudja, magától. Nem azért utálják az ilyeneket sokan, mert csak hülyék lehetnek, hanem azért, mert mások kárán gazdagodtak meg.
Szabó Péter senkit sem emelt ki a depresszióból, senkinek sem segített igazán, csak hajtja a semmit, a sok butítható birka meg veszi a jegyeket a nevetséges előadásaira.
Ugyanúgy becsapás és átverés az egész, mint "apácska" (Sóher "kémikus" Norbi) update termékei. Azok közül is sok lekerült a boltok polcairól, mert kiderült, hogy jóval károsabbak, mint a rendes élelmiszerek. A sok fan meg maga norbi persze váltig állítja, hogy ezeknél egészségesebb nem létezik.
Sokan pedig nem irigységből nézik le ezeket, hanem azért, mert átlátnak a szitán.
Szabó Péter egy aljas szélhámos, aki a hiszékeny, naiv emberek pénzén szedi meg magát, miközben Oravecz Nórai életbölcsességekkel traktálja az elméjüket. Szabó Péter úgy csinál, mintha lenne egy általánosan alkalmazható képlet, ami a boldog, sikeres élethez vezet. Pedig mint tudjuk, nincs ez így. Mert minden ember más és más, mindenki máshonnan, más körülményekkel a háta mögött indul, ezért nekem nagyon hiteltelennek hat, amikor ő egyszerre akarja egy arénányi embernek megmutatni a boldogsághoz vezető utat. De könyörgöm, Szabó Péter semmit sem tud a közönség soraiban helyet foglaló emberekről, akkor látja életében először őket. Hogy lehet így jó pszichológus módjára tanácsot adni nekik? Ha valakinek segíteni akarsz abban, hogy sikerekben gazdag élete legyen, akkor az a minimum, hogy valamennyire ismered az illetőt, hiszen így lehetst tisztában a korlátaival, a képességeivel, valamint a sikertelenség elkerüléséhez szükséges lépésekkel. Gazdaggá akarsz válni? Csak fizesd be a potom 10-20 ezer forintos belépőjegyet, és máris láthatod közelről az imént meggazdagodott Szabó Pétert.
Azt szokta még nagyon szajkózni, hogy minden csak akarat kérdése. A személyes kudarcaid oka az, hogy nem akartad eléggé. Élből meg tudom ezt cáfolni pár példa segítségével. Van egy személyes történetem: többször is voltam már szerelmes, de olyan igazi, nagy eposzi szerelem csak egyszer volt az életemben. Imádtam a lányt, bármit megtettem volna, hogy vele lehessek, teljesen bele voltam zúgva, semmit sem akartam jobban, minthogy mi egy pár legyünk. A lány meg visszautasított annyival, hogy mint embert nagyon közel érez magához, de nem vagyok az esete, nem tart jó pasinak, ezért nem is tudna velem járni. Biztos azért volt ez, mert nem akartam eléggé, ugye, Szabó úr? Vagy van egy kicsit morbidabb példám is, amit csak és kizárólag a saját érvelésem miatt használok fel, kéretik ebbe többet nem belelátni. Ott voltak a koncentrációs táborok. A foglyul ejtett és bezárt zsidók biztos csak azért nem jutottak ki, mert nem akarták eléggé...
Azért örülök, hogy itt, a kommentmezőben inkább a gondolkozó emberek vannak jelen, akik nem dőlnek be ennek a modern kori kuruzslónak. Sajnos így is sokan vannak, akik szektás birkák módjára bólogatnak, és isszák Szabó Péter minden szavát...
Szabó Péter ugyanúgy nem csinál mást, mint virágos jól hangzó mondatokkal, és ilyen "mindenre képes vagy csak akarni kell" szövegekkel szépen lehúzza a butítható, irányításra vágyó birkákat, és ebből jól megszedi magát. Érdekes módon az összes motivációs trénernek ugyanaz volt eddig a "sorsa": szegény/hajlesz --> majd hirtelen magára talált és milliomos lett.
Aki ezt elhiszi, az meg is érdemli. Szabó Péter ugyanúgy nem lenne sehol, ha nem kajálná be az idióta tömeg a hülyeségét.
A motivációs tréner /life coach "szakma" nem más, minthogy hogyan lehet jó beszélőképességgel és meggyőzőképességgel átverni és lehúzni a gyanútlan, naivabb embereket.
És igen. Az ember képes arra, hogy a saját életét úgy alakítsa ahogy akarja. Pontosan ezért feleslegesek és kamusok az ilyen életvezetési tanácsadók. Ezek pont arra játszanak, hogy a bizonytalan embereket magukhoz csábítsák, és jó vaskos összegért ők majd adnak valami sablonos, semmitmondó tanácsot, aztán a hülye legyen boldog vele.
Szomorú, hogy sok ember ennyire nem lát át az ilyen csalásokon.
Üdv Kérdező !
Talán segíthetek ennek a kérdésnek az eldöntésében. Fogalmazzunk úgy hogy az ajánlói viselkedést „kutatom” ez az egyik hobbim és ezért is szeretem a hasonló topikokat.
Nézzük egy pillanatra úgy hogy Szabó Péter hanganyagai, előadásai és könyvei termékek. Bárki aki ezekről bármiféle véleményt mond, végül is pozitívan vagy negatívan ajánlja a terméket. Azaz ajánlja vagy nem ajánlja.
Ha ezt összehasonlítod bármelyik másik termék ajánlásával, akkor azt látod, hogy legtöbbször a pro és kontra érvek mindig egyben mennek át, jól megférnek egymással az ajánló vagy „a nem ajánló” számára pedig az adott pro vagy kontra érvek jelentőséggel bírnak, ám rendszerint tiszteletben tartja mások véleményét.
Sőt az ajánló legtöbbször átveszi mások ellentétes pro vagy kontra véleményét és ugyanúgy tovább adja.
A Szabó Péterrel kapcsolatos vélemények viszont így néznek ki:
A Szabó Péterre akasztott címke : Csodálatos ember vagy szélhámos.
Ennek függvényében a tevékenységének az a leírása amit az ajánló erről gondol, vitathatatlan igazságként. +
A végére pedig az ellen oldal „ajánlóinak” megítélése , amely rendszerint egyezik abban hogy az egyik csoport a másik szerint megkeseredett és sikertelen. A vége tér el, Pro esetén a másik csoport irigy, kontra esetén a másik csoport hiszékeny és megvezethető.
Már eleve a témával kapcsolatos kérdések is ilyenek. :)
Szóval hogy miért szidják az emberek ekkora negatív impulzussal ? Azért mert az emberi ajánlói tevékenység egy természetes ösztön és a pozitív ajánlások impulzusa is ugyanennyire eltúlzott, megítéli a másik oldalt és nem tartalmaz kontra érveket.
Ezek a termékajánlások hálózatszerűen viselkednek, ám ennek a terjedésnek megvannak az íratlan szabályai, például jelen kell lennie a két pólusnak a véleményben vagy az ajánlásban. Ha ez nincs meg a kétfajta pólus ketté szakad és ilyenkor van az, hogy lesz két táborunk. Az egyik dicséri a terméket és a gyártót és megítéli az ellentábort, a másik szidja a terméket és a „gyártót” és megítéli az ellentábort.
Nem semmi, hogy semmittevész mihasznáról, ekkora szófosás lesz:DDD
A zöldségesem értékesebb ember, aki mindig friss zöldséggel s gyümölccsel lep meg s termelői tapasztalatairól nem is beszélve;)
Röviden és tömören:
Mert a sablonos közhelyek ismételgetésén kívül abszolút semmi pluszt nem nyújt senkinek.
Ráadásul aki kicsit is ért a pszichológiához, az rájön, hogy az esetek többségében pont az ellentétét kéne annak csinálni, amit ez az önjelölt "motivációs szakértő" ajánl. Az emberek pedig nem irigyek rá, hanem egyszerűen (és hozzáteszem, jogosan) nem nézik jó szemmel, hogy a sanyargatott sorsú, padlón lévő emberekből még az utolsó forintjukat is kihúzza. Azzal, hogy "fogadd el magad" abszolút semmi segítséget nem nyújt senkinek.
Szabó Péter soha egy embert sem húzott ki a depresszióból, soha egy, hatalmas problémákkal küszködő embernek sem segített, sosem gyógyított meg senkit. Szerinted mit kéne egy ilyen emberen tisztelni?
Közhelyeket puffogtatni, meg felszínes, semmitmondó tanácsokat adogatni mindenki tud. Olyan meg nem létezik, hogy MINDEN esetben mindenért csak az illető felelős, ez képtelenség. És mielőtt valaki nekem esne, láttam tőle pár előadást, és a véleményem csak rosszabb lett.
A "motivációs tréner" nem más, mint egy olyan ember, aki profi, vagy elég ügyes módon képes átverni a hiszékeny, kétségbeesett embereket, akik azt várják, hogy majd az életük jobbra fordul az illető (semmitmondó) tanácsaitól.
Egy időben foglalkoztatott az önfejlesztés, sok irodalmat is olvastam, néha manapság is olvasok ilyeneket.
Szabó Pétertől pont nem ismerek semmit, de qrva mindegy, mert a legtöbb tényleg egy kaptafára készül. :)
Az igazság ebben az egész "felelősség" kérdésben a következő: a DÖNTÉSEIDÉRT és azok KÖVETKEZMÉNYÉÉRT vagy felelős. Felelős vagy abban, hogy gyarapítsd a tudásod, hogy alkalmazkodj az ADOTT, tőled független KÖRÜLMÉNYEKHEZ, és TANULJ a hibáidból.
Nem vagyunk egyformák, és nagyon sok minden már a születéssel eldől, eldőlhet - és abba ugye nincs beleszólásunk, milyen családba születünk.
Egy valós, bár belátom, kissé szélsőséges példa a börtönviselt ember, aki bűnöző szülők gyermeke volt, nem látott mást maga körül, törvényszerű, hogy fiatalon börtönbe került... Nyilván hibás, mert nem hermetikusan elzárt világban élünk, hogy ne lett volna tudása arról, máshogy is lehet, de nem érte túl sok morálisan pozitív inger, negatív annál inkább, és egy gyermek máshogy dolgozza fel azokat, mint egy felnőtt... Ez az ember valamilyen szinten áldozat is, és hiszem, hogy NEM EGYEDÜL az ő hibája, hogy oda jutott, ahová. Az ő felelőssége, hogy tanul-e belőle.
Nem tudom, SzP mond-e hasonlókat, vagy az ilyen helyzetről valamit.
Ajánlom ezt a videót, 20:50től van szó Szabó Péterről, listán fent van a Schobert Norbi is. Osztom a 15s válaszoló véleményét. Ez nem irigység csak átlátnak az élethazugságokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!